Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

ERDOĞAN, HERKESİN İŞTAHINI KAÇIRTTI!

ERDOĞAN, HERKESİN İŞTAHINI KAÇIRTTI!
26 Temmuz 2017 10:33 | Son Güncellenme: 26 Temmuz 2017 15:32

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Ak Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı, “Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa, bize zarar veriyorlar ve zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum; Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar” şeklindeki değerlendirmesi, öyle zannediyorum ki, sadece belediye başkanlarının değil, il ve ilçe teşkilatlarının yanında, tüm milletvekillerinin de iştahını kaçırtmıştır.

***

Artık herkes biliyor ki, 2019, “kırılma”nın da ötesinde,“var veya yok olma” yılı.

Yani, ya “yüzde 50 artı bir”i alıp yola devam etmek var, ya da siyasete “nokta koymak!..”

***

Erdoğan’ın, bundan birkaç hafta önce, Ak Parti teşkilatlarındaki monotonluğu anlatan “metal yorgunluğu” sözü, aslında her şeyin özetiydi.

***

Şurası bir gerçek ki; Bugün insanlara, başarı sanki kendilerininmiş gibi, tepeden bakan, egoları tavan yapmış belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar ve diğer tüm partililer, aslında birer “hiç”ten ibaretler.

Erdoğan varsa onlar var’lar, Erdoğan yoksa, onlar hiiç yoklar.

***

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, çok iyi bir siyaset adamı.

Neyin ne olması, nasıl yapılması gerektiğini iyi biliyor, aynı zamanda görüyor da.

***

Yaklaşık 15 yıldan beri siyaset sahnesinin en önünde olan ve tüm ipleri elinde tutan Ak Parti’de, ciddi bir patinaj ve geriye doğru kayış söz konusu.

Erdoğan, bu geri gidişe “takoz” koyma adına adımlar atıyor, değişiklikler yapıyor, “yeni” sayılan, aslında hepsi “eski” yüzleri farklı bakanlıklarda değerlendiriyor, ama olmuyor.

***

Nasreddin Hoca’nın, “yıldızlar nasıl oluşmuş?” sorusuna verdiği “eski ay’ları kırpıp, yıldız yapıyorlar” hikayesinde olduğu gibi…

Ak Parti’de, yüzleri tamamen eskimiş, gören herkese “artık yeter” dedirten, eski ay kırpıntısı yıldızlar çoğunlukta.

Ama hiç biri artık ışık saçmıyor, çevresini bile aydınlatmıyor.

***

Siyaset oyunlarını iyi beceren, çalım teknikleri yüksek, partilerinin ilke ve ideallerinden çook ötelerde ekümenikler oluşturmuş o eskimiş, sönük yıldızlar ile ne Ak Parti ve ne de Türkiye’nin bir yere varamayacağı ayan beyan ortaya çıkmış, dolayısıyla Ak Parti Teşkilatları’nda değişim “kaçınılmaz” hal almıştır.

***

Erdoğan’ın açıklamalarından sonra, Erzurum’a da bakmak gerekirse eğer…

Değişimin belediye başkanlıklarında, meclislerinde ve parti teşkilatlarında yaşanacağı “kesin!”

***

Soru şu:

Bu değişim seçimlerde mi yaşanacak, yoksa şimdilerde mi?

Asıl merak edilen konu budur.

***

Yoksa, kimsenin yeri hiç de “garanti” değildir, buna önceki Sağlık Bakanı, şimdinin Başbakan Yardımcısı da Büyükşehir Belediye Başkanı da, ilçe belediye başkanları ve hatta yeni atanan İl Başkanı Mehmet Emin Öz de dahildir.

***

Erzurum’da belediye başkanlarının yaptığı “skandal” işlere, attıkları yanlı ve yanlış adımlara bakıldığında…

“Yorgun metallerin” ayıklanması sürpriz sayılmaz.

***

Seçimlere kadar mevcut bazı isimlerle yola devam edilmesi, Ak Parti’yi daha da sıkıntıya sokabilir.

***

Bugüne kadar, teşkilatlara yönelik “radikal” sayılabilecek hiç operasyonun yapılmadığı, iyisi ile-kötüsü ile mevcutlarla yola devam edildiği Ak Parti’de, bu defa öyle olmayacağa benziyor.

***

Bu gerçeği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kardeşlerimizi uyarıyorum; Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar” sözleri de net şekilde yansıtıyor.

Yani demem o ki; önümüzdeki günlerde ya görevden alınanlar kusura bakmayacak, ya da birileri korkusuzca “ben istifa ettim” deyip, partisi ile yolunu şimdiden ayıracak.

Başka âli bir yol gözükmüyor gibi!

YORUMLAR

  1. M. Necati GÜNGÖR dedi ki:

    Gerçekçi bir tespit. Tebrikler.