Dolar 32,4734
Euro 34,9533
Altın 2.437,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

ERZURUM İÇİN HIZLI TREN ŞART

YOLCULUKLARDA YA KARA YA DA HAVAYOLU İMKANLARINI KULLANAN VE HAYATINDA İLK DEFA TREN YOLCULUĞUNU TERCİH EDEN ASKİ SU ARITMASI DAİRE BAŞKANI NURİ KALİ, ERZURUM İNSANININ HIZLI TREN KONUSUNDA ISRARCI OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

ERZURUM İÇİN HIZLI TREN ŞART
15 Ağustos 2022 06:42 | Son Güncellenme: 15 Ağustos 2022 06:48

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaparken yıllar önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan ve o günden beri ASKİ Su Arıtma  Dairesi Başkanı olarak Başkent’in içme suyundan sorumlu bir önemli birimin başında yer alan Nuri Kali, geçtiğimiz günlerde “ilk defa denedik” dediği Doğu Ekspresi yolculuğundan çok etkilendiklerini belirtti, hükümetin gündeminde olan ancak hızı kesilen tren projesinin Erzurum’u da kapsayacak şekilde ve ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Fırsat buldukça ailesiyle birlikte memleketi Erzurum’a gelen, kimi zaman özel otomobiliyle yola çıkan, kimi vakitler de uçağı tercih eden Nuri Kali, bu defa da Ankara’ya trenle dönmeye karar verdi. Doğu Ekspresi ile yola koyulan, ilk defa denedikleri tren yolculuğundan büyük keyif aldıklarını ve memnun kaldıklarını kaydeden Nuri Kali, hem ucuz ve hem de güvenli tren yolculuğunun, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldıracak önemli bir faktör olduğuna dikkati çekti, “Bunun için hızlı tren şart” diye konuştu.

HEM GÜVENLİ, HEM UCUZ

Ankara’dan  her akşam saat 18.00’de yola çıkan 371 yolcu kapasiteli Doğu Ekspresi’nin  1310 kilometrelik yolu bir günde tamamlayarak Kars’a ulaştığını hatırlatan Nuri Kali, şöyle konuştu:

“- Memleketimize gelmiştik. Ankara’ya geri dönüşte bu defa treni tercih edelim istedik. Ne kadar doğru bir iş yapmışız! Tren yolculuğuna hayran kaldık. Doğu Ekspresi ile yolculuk belki biraz uzun sürüyor, ama son derece güvenli. Tren yolculuğu aynı zamanda kara ve hava yolculuğuyla kıyaslanmayacak kadar ucuz. Bir otobüs bileti Erzurum’a mutlaka hızlı tren gelmeli. Hızlı trenin gelişi Doğu ile Batı arasındaki kalkınmışlık farkının da azalmasına neden olacak, hızlı tren sayesinde iç turizm çok daha hareketlenecektir. Bu nedenle biz Erzurumlu’lar, hızlı tren projesine seyirci kalmamalı, projenin istediğimiz doğrultuda tamamlanması için gayret göstermeliyiz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.