Dolar 32,5476
Euro 34,9203
Altın 2.442,27
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

ERZURUM’UN VEKİLLERİ SUSTU, HAKKIMIZI O ARADI

ERZURUM’UN VEKİLLERİ SUSTU, HAKKIMIZI O ARADI
30 Ekim 2017 17:58

KIŞI çok sert ve uzun geçen illerin başında gelen Erzurum dururken, Gümüşhane ve Bayburt’ta kullanılacak doğal gazda yüzde 9’luk indirim kararı alınması tutarsızlığını, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi gündeme taşıdı.

Doğalgazda yapılan indirimden neden sadece iki ilin yararlandırıldığını soran Yedekçi, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi verdi.

HÜKÜMET, VATANDAŞLARININ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK ZORUNDADIR

Gümüşhane ve Bayburt illerine uygulanacak olan doğalgaz indiriminin Erzurum’a da uygulanması gerektiğini belirten Yedekci, “Hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceyi bulduğu Erzurum gibi vilayetlerimizde yaşayan yurttaşlarımız, kış şartlarının çetin geçiyor olması nedeniyle zorluklar yaşamaktadır. Doğalgaz ile ısınma maliyetinin oldukça yüksek olması nedeniyle mali olarak zorlanan yurttaşlarımız, aile bütçelerinin büyük bir kısmını ısınmaya ayırmak zorunda kalmaktadır. Sosyal devlet olmanın bir kuralı olarak hükümet, vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak ve onların yaşamlarını refah içerisinde sürdürmelerini sağlamakla yükümlüdür. Basında Gümüşhane ve Bayburt illerinde 2017-2021 yılları arasında geçerli olarak doğalgaz tarifesine yüzde 9 indirim uygulanacağı haberi yer almaktadır” açıklaması yaptı.

Erzurum’da doğalgaz tarifesine indirim neden uygulanmamaktadır diye soran Milletvekili Yrd. Doç. Dr Gülay Yedekçi, Yıldırım’dan, cevaplandırması istemiyle şu soruları sordu:

NEDEN SADECE İKİ İL

Doğalgaz tarifesine uygulanan indirim neden sadece iki il ile sınırlı bırakılmıştır?

Sadece iki il ile sınırlı bırakılarak yapılan indirimde zorlu kış koşullarında yaşam mücadelesi vermekte olan diğer vilayetlerimizde yaşayan yurttaşlarımıza karşı uygulanan bir ayrımcılık değil midir?

Kış şartlarında özellikle eksi 20 dereceden daha soğuk olan vilayetlerimizde kış mevsiminin mali etkilerinin azaltılması noktasında çalışmalar yapılması düşünülmekte midir?

Kış şartlarında özellikle eksi 20 dereceden daha soğuk olan vilayetlerimizin tümünde doğalgaz tarifelerinde indirim yapılması düşünülmekte midir?

Bu vilayetlerimizde yaşayan çocuklarımız sık sık hasta olmakta ve eğitimlerine ara vermek zorunda kalmaktadır. Başta çocuklar, yaşlılar ve engelliler olmak üzere tüm ihtişaç sahiplerinin yararlanacağı bir çözüm düşünülmekte midir?

Bu vilayetlerimizde yaşayan ihtiyaç sahipleri için, özellikle sert geçen kış mevsimi boyunca neden doğalgaz ücretsiz değildir?

Sosyal hukuk devleti, ihtiyacı olan vatandaşın ısınma sorununa çözüm bulmak zorunda değil midir? erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.