Dolar 32,4620
Euro 34,6892
Altın 2.434,88
BİST 9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 18°C

İLK KAN, ŞEHİT KANINA KARIŞMIŞ!

İLK KAN, ŞEHİT KANINA KARIŞMIŞ!
1 Kasım 2019 18:39 | Son Güncellenme: 1 Kasım 2019 18:53

O bir kimya mühendisi. Erzurum’un önemli özel kuruluşlarından birisi Şahika Boya’nın kurmay takımından, aynı zamanda da genç bir siyasetçi.

Son yapılan yerel seçimlerde, Ak Parti’den ikinci kez Aziziye Belediyesi Meclis Üyesi seçilen, ardından da, Başkan Muhammet Cevdet Orhan tarafından Başkan Yardımcılığı görevine getirilen 33 yaşındaki, bir çocuk babası Ömer Faruk Töremen’in, bir başka özelliğini öğrendiğimizde, kulaklarımıza inanamadık.

ERZURUM SEVDASI AĞIR BASTI

Boya sektöründe yaptığı çalışmaları ile dikkat çeken, önemli yerlerden iş teklifleri almasına rağmen, Erzurum sevgisi ve sevdası ağır basan Ömer Faruk Töremen, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkmaya, hem sorumlu olduğu ilçesine, hem de memleketi Erzurum’a birşeyler kazandırabilmenin uğraşını veriyor.

Geçtiğimiz günlerde, kanlı kolunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Ömer Faruk Töremen’in aslında her iki ayda bir kan vermek için Kızılay’ın yolunu tuttuğunu öğrendiğimizde, ilk iş kendisine gönülden alkış göndermek oldu.

İLK KAN 2003’TE

İlk kanı 2003 yılında, lise öğrencisiyken, ağır yaralı olarak Erzurum’a getirilen, ancak kurtarılamayarak şehit düşen, bir askere veren, dolayısıyla kanı, şehit kanına karışan Ömer Faruk Töremen, sonraki süreçte kan vermeyi alışkanlık haline getirdi. 21’i Kızılay, 11’i de Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde olmak üzere, toplamda 32 defa kan verdiğini belirten Başkan Töremen, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“- Neredeyse 16 yıldan beri kan veriyorum. Kan grubum B pozitif. Son yıllarda kan vermeyi bir takvime bağladım. Her iki ayda bir kan veriyorum. Yılda 6 kez Kızılay’ın yolunu tutuyorum. Geçtiğimiz gün yine kan vermeye gittim, verdim de. Ancak damarlarımın inceldiği ortaya çıktı. bu nedenle doktorlar, dinlenmem gerektiğini söylediler. Kan vermeye, toparlanıncaya, damarlarım güçleninceye kadar ara vermek zorunda kalacağım.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.