Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 16°C

KAR FESTİVALİ’Nİ MUHTEŞEM SESİ İLE ISITTI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ TARAFINDAN GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN KAR FESTİVALİ’NİN 18’İNCİSİ AZERBAYCAN SİNEMASI TEMALI OLARAK BAŞLADI.

KAR FESTİVALİ’Nİ MUHTEŞEM SESİ İLE ISITTI
15 Aralık 2022 18:25 | Son Güncellenme: 15 Aralık 2022 18:32

ATATÜRK Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kar Film Festivali, Nenehatun Kültür Merkezi’nde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT’nin desteklediği festivalin açılışında sahne alan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Demir, söylediği Azeri türküleri ile gönüllere dokundu.

ARDAHAN KÖKENLİ’YİM!

Konseri sırasında Ardahan kökenli olduğunu belirten Mehtap Demir, öğrencilerle düet yaptı. Samimi hareketleri ile izleyenlerin gönlünü çelmeyi başaran Mehtap Demir, Erzurum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalin açış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz yaptı. Bu yıl Azerbaycan filmlerin de yarışacağı festivale katkı veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

23 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİYİZ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özer de yaptığı konuşmada; 208 üniversite arasından çeşitli kriterler dikkate alınarak seçilen 23 araştırma üniversitesinden birisi olan Atatürk Üniversitesi’nin “hep ileri” mottosuyla eğitim ve araştırma çalışmalarının yanında kültürel, sanatsal ve çevresel faaliyetlere de ağırlık verdiklerini ifade etti. Özer, festivaldeki filmlerin internet üzerinden değerlendirildiğine dikkati çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“-Kar Festivali, ulusal ve uluslararası düzeyde katılıma olanak tanıyan ilk online film festivali olma özelliğine sahip. Toplamda 7 kategoride değerlendirme yapılacak ve derece alan filmler belirlenecek. Festivalin geçen yılki teması İran sinemasıydı bu yıl ise Azerbaycan sineması. Festival kapsamında sektör ile öğrencilerin buluşmaları, mezunların katılımıyla gerçekleştirilecek özel oturumlar, festivale özgü sergiler düzenlenecek.”

TRT RADYOSU’NDAN KATKI

Gazeteciler, yapımcı ve sinema sanatçıları ile yapılacak söyleşiler ve Prof. Dr. Yıldıran Yıldırım’ın açtığı kişisel fotoğraf sergisi ile zenginleştirilen, TRT Erzurum Radyosu’nun da calı bağlantılarla katkı sağladığı festival 17 Aralık Cumartesi günü son bulacak. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.