Dolar 32,3241
Euro 35,1067
Altın 2.300,79
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

TABYALARIN KÖTÜ HALİ VALİ’Yİ ÜZDÜ

TABYALARIN KÖTÜ HALİ VALİ’Yİ ÜZDÜ
17 Ekim 2016 11:06 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2016 11:44

17-tabya

BERABERİNDE 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk olduğu halde Kargapazarı Şehitliği ve bazı tabyaları dolaşan Vali Seyfettin Azizoğlu, gördüğü tablo karşısında şok oldu. “Kargapazarı Şehitliği’nin bu halde olması beni üzdü. Hem tabyalarda ve hem de şehitliklerdeki eksiklikler tamamlanacak” sözü veren Azizoğlu, gönüllere su serpti.
Haftasonunda 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile önce Sivisli Tabyası’na tırmanarak gezisine başlayan Vali Seyfettin Azizoğlu, daha sonra Uzun Ahmet Tabyası’na geçti. Kargapazarı Şehitliği ve Tafta Tabyası ile son bulan geziyle ilgili bir değerlendirme yapan Vali Azizoğlu, şunları söyledi:
“KARGAPAZARI ŞEHİTLİĞİNİN BU HALDE OLMASI BENİ ÜZDÜ”
“Erzurum bir ordu şehridir. Bundan dolayı Erzurum’da savunmaya yönelik çok sayıda tabya yapılmış. Biz de arkadaşlarımızla beraber Erzurum savunmasında önemli görevler üstlenmiş bu tabyaları görelim istedik. 20’den fazla tabyaya sahip olan bir şehirde yaşıyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer, 1916 yılında Ruslarla yapılan Kargapazarı Savaşında şehit düşmüş askerlerimizin yattığı bir mezarlıktır. Gezimizde şehitliğimizi de ziyaret etmiş olduk. Şehitliğin bu halde olması beni üzdü. Ama önceden daha kötü durumdaymış. Arkadaşlarımız sağ olsunlar bu haline getirmişler. Halbuki bu şehitlik, Ruslar’a Kargapazarı Dağları’nda karşı koyan, kahramanların yattığı yerdir. Bizler bugün o kahramanlar sayesinde buraları vatan toprağı olarak görüyor ve yaşıyoruz. Bu şehitliği gördükten sonra, hayli üzüldüm. Şehitliklerimizi ve tabyalarımızı daha iyi hale getirmek için çalışmalara başlayacağız. Buralara insanlarımız gelsin, yaşanılanları yerinde görsün, ziyaret etsin. ilk işimiz Kargapazarı Şehitliği’ni imar etmek olacak.”
TABYALAR TIRMANIŞI 12 KASIM’DA OLACAK
Erzurum halkını 12 Kasım sabahı tabyalara yürümeyi davet eden Vali Seyfettin Azizoğlu, “Türk Milleti’nin her dönemi kahramanlıklarla doludur. Osmanlı-Rus Savaşları’nın yapıldığı, halk arasında 93 harbi olarak bilinen savaş da çok önemlidir. Eğer Erzurum halkı bu destanı yazmamış olsaydı, bizlir bugün burada bulunmuyor olacaktık, tabyalar bizim olmayacaktı. Yaşanan bu savaşı yeniden yaşıyormuş gibi hissetmek için bütün vatandaşlarımızı 12 Kasım sabahı tabyalara yürümeyi davet ediyorum” dedi. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.