Dolar 32,3370
Euro 35,1959
Altın 2.247,60
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
5°C
Hafif Yağmurlu
Sal 5°C
Çar 3°C
Per 4°C
Cum 2°C

EĞİTİM MERKEZİNİN AÇILIŞINDA KURDELA KESME YARIŞI

EĞİTİM MERKEZİNİN AÇILIŞINDA KURDELA KESME YARIŞI
14 Eylül 2018 14:17

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından yaptırılan Prof. Dr. Rıdvan Canım Eğitim Merkezi’nin açılışında kurdela kesme yoğunluğu yaşanırken, fotoğraf karesine nasıl girdiği merak konusu olan bir çocuğun şaşkın bakışları, abartının boyutlarını gözler önüne serdi.

Sanayi semtinde yaptırılan eğitim merkezinin açılışına TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canım, adının eğitim merkezine verilmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başkanımız Mehmet Sekmen ve Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi böyle önemli bir yere adımı layık görmüş. Aile olarak onur ve gurur duyduk” dedi. Prof. Dr. Canım, on bini aşkın kitabın yer aldığı kütüphanesini de eğitim merkezine bağışlayacağını bildirdi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, “Rıdvan Canım Hocamız özel bir isimdir. Belediyemiz hayata geçirdiği yatırımlara isim verirken zirve isimlere en güzel vefa örneğini gösteriyor. Rıdvan Canım adı eğitim kurumuna çok güzel yakıştı” diye konuştu.

ESMEKLER İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar hayatın bütününü kapsadığını kaydetti. Başkan Sekmen, daha sonra şöyle devam etti:
“- Erzurum’un edebi ve ilmi hayatına yaptığı hizmetlerle katkı sunan Prof. Dr. Rıdvan Canım hocamızın adını taşıyan eğitim merkezimizde kütüphane, derslikler, atölyeler, fitnes salonu, bilgisayar odaları ve birçok sosyal donatı birimleri bulunmaktadır. Şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına renk katan Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, bugün gelinen noktada örgün eğitimi tamamlayan ve kent istihdamına yön veren bir konuma ulaşmıştır.”

RIDVAN CANIM İSMİ YADIRGANDI
Konuşmaların ardından, ESMEK’lerin 16’ncısı olan Prof. Dr. Rıdvan Canım Eğitim Merkezi’nin açılışı sırasında yaşanan telaş, fotoğraf karesine nasıl girdiği merak konusu olan küçük bir çocuğun şaşkın bakışlarına yansıdı.
Öte yandan, Erzurum’un sosyal ve kültürel hayatına katkı yapan yüzlerce Erzurum kökenli insan varken, yıllar önce Erzurum’dan ayrılan ve halen Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Edirne doğumlu bir bilim insanının isminin eğitim merkezine verilmesi de çeşitli çevreler tarafından yadırgandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.