Dolar 32,4438
Euro 34,7690
Altın 2.441,91
BİST 9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

ELEKTRİK FATURALARI İSYAN ETTİRİYOR

ELEKTRİK FATURALARI İSYAN ETTİRİYOR
21 Ekim 2016 06:05

07-fatra

ELEKTRİK faturalarının her geçen ay “katmerli” halde vatandaşa iletilmesi, herkesi çileden çıkartıyor. Kabarık elektrik faturaları karşısında ne yapacaklarını, kime şikayet edeceklerini ve haklarını nasıl arayacaklarını bilemeyen vatandaşlar, adeta isyanları oynuyorlar.

Gelen elektrik faturasında, tükettiği elektriğin bedeli olarak 30 lira 70 kuruş gözüktüğünü, buna karşın ödemesi gereken miktarın 114 lira 20 kuruş olduğunu gören bir abone, bunun sebebini öğrenmek istiyor ve Aras Elektrik Dağıtım Şirketi’ni bu konuda açıklama yapmaya davet etti.

“Kullandığım elektrik için ödemem bedel ile benden ödememi istedikleri bedel arasında 84 lira fark var. Bu nasıl iş, böyle adalet olur mu” diyen ve ismi bizde saklı bulunan abonenin bu feryadını, erzurumdanhaberler.com olarak yetkililere duyurmak istiyoruz.

Üzerinde onlarca satır ve yüzlerce rakamın bulunduğu elektrik faturasından çok da bir şey anlamadıklarını belirten vatandaşlar, “Çok daha sade ve anlaşılabilir bir fatura istiyoruz” diye konuşuyorlar. Faturaların rakama boğulmasını, “anlamayalım diye böyle bir yol izliyorlar” diye değerlendiren aboneler, “Bize elektrik faturasının yanında doğalgaz ve su faturaları da geliyor. Özellikle ESKİ’nin su faturası çok sade. Kaç ton su tükmişiz, karşılığında ne ödeyeceğiz, ayan beyan ortada, belli. Ama elektrik faturaları öyle değil. Ne kadar elektrik tüketmişiz, fiyatı ne, kaç para ödeyeceğiz? Bunları anlamakta büyük zorluk çekiyoruz. Devletin sırtımızdan aldığı dolaylı vergi yükünü azaltmasını ve kaçak elektrik bedelini de, gücü yetiyorsa şayet, elektriği kaçak kullanan art niyetli insanlardan alsın” diye yakınıyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.