Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

ERZURUM, NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR

ERZURUM, NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR
20 Haziran 2018 15:41

ERZURUM‘un en önemli eksiklerinden birisi olan ve işbaşına gelen yönetimler tarafından “er kısa zamanda giderilecek” denmesine rağmen, bugüne kadar gündeme bile gelemeyen kültür merkezi projesi, nihayet hayat buluyor. Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, devasa bir projenin yapımına start vermeye hazırlandıklarını söyledi.

Bir “kültür ve medeniyet şehri” olarak tanımlanmasına rağmen, kültürel faaliyetlerin düzenleneceği bir merkezi olmayan ve benzer faaliyetlerin rast gele mekanlarda düzenlendiği Erzurum’da 14 bin metrekare alan üzerine bir merkez inşa edileceği müjdelendi.

Konuyla ilgili olarak erzurumdanhaberler.com’a açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Erzurum Kültür Merkezi’nin Üç Kümbetmler Bölgesi’nde yapılacağını kaydetti.

Projeyle ilgili yer seçiminin yapıldığını ve işin ihale aşamasına geldiğini kaydeden Almaz, “Çok yakın bir gelecekte Kırmacı Mahallesi olarak da bilinen bölge. bir kültür ve turizm merkezi halini alacak. O bölgede 3 katlı olarak inşa edilecek kültür merkezinde, Devlet Tiyatrosu da hizmet verecek. Kültür ve Turizm il Müdürlüğü olarak biz de o binada hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Kültür merkezi binasında toplantı ve sergi salonları da bulunacak. Erzurum’un yıllardan beri eksiğini duyduğumuz merkezin onayı çıktı, proje hazır. Yakında ihalesini yapacağız” dedi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.