Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

LOJİSTİK KÖYÜ SORDU; VERİLEN CEVABA ŞAŞIRDI, KALDI!

LOJİSTİK KÖYÜ SORDU; VERİLEN CEVABA ŞAŞIRDI, KALDI!
24 Aralık 2018 18:09

YAPIMI gündeme geldiğinde Erzurum ile Kars arasında, “bize yapılsın, size yapılmasın” tartışmalarının yaşanmasına neden olan, sonunda  Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımına başlanılan, açılışı da 13 Haziran’da gerçekleşen lojistik köy ile ilgili bir dizi soruyu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle soran İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, soru önergesi verdiğine de vereceğine de pişman oldu. Yönelttiği 5 soruya, hiç de ilgisi olmayan bir değerlendirme yazısı gönderildiğini belirten Cinisli, “Doğrusunu söylemek gerekirse, lojistik merkez niye yapıldı, hangi amaç doğrultusunda kullanılacak, bunu öğrenemedik” dedi.

ERZURUM İLE İLGİLİ 5 SORU SORDU

İlgili bakanlığa günler önce bir soru önergesi verdiğini hatırlatan Naci Cinisli, “Yük taşıma potansiyelinin fazla olduğu Erzurum’da, hepimizin de bildiği gibi, 13 Haziran 2018 tarihinde bir lojistik merkez açıldı. Konuyla ilgili olarak; 1- Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi’nin kısa, orta ve uzun vadede hedefleri belirlenmiş midir, bu hedefler nelerdir? 2- Türkiye Lojistik Master Planı dahil olmak üzere Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi’nin verimliliğinin artırılması ve geliştirilmesi için önlemler alınmış mıdır? Eğer alınmış ise bunlar nedir ve ne zaman gerçekleştirilecektir? 3- Erzurum Palandöken Lojistik Merkezi’nin master planı var mıdır, içeriği nedir, kimlerin katılımıyla hazırlanmıştır? 4- Lojistik merkezin yapıldığı bölgede teknolojik, fiziksel ve kurumsal anlamda iyileştirme çalışmaları yapılmış mıdır? 5- ulusal ve uluslararası alanda bu merkezin tanıtımı yapılmakta mıdır? Eğer yapılıyor ise hangi mecralarda tanıtımlar yapılmış veya yapılmaktadır” sorularını sorduğunu belirtti.

VERİLEN CEVABA ŞAŞIRDI, KALDI

Gelen cevabın kendisini hiç tatmin etmediğini, yöneltilen sorulara da gönderilen yazıda karşılık bulamadığını kaydeden Cinisli, şunları söyledi:

“- Gelen cevaplarda; Erzurum Lojistik Merkez’e yönelik olarak sorduğumuz soruların karşılığı yok. Biz, bu merkezin kısa ve uzun vadeli hedeflerininin belirlenip-belirlenmediğini sormuşuz. Bize,  lojistik merkezlerin genel durumu ile yüzeysel bilgiler verilmiş. Erzurum Lojistik Merkezi’nin fizibilite ve etüd çalışmalarının 2007 yılında başladığının belirtildiği cevabi yazıda, yapım çalışmalarına 1 Kasım 2012 tarihinde başladığı vurgulanmış. 13 Haziran 2018 tarihinde açılan merkezin bu yılki iş hacminin 302.704 netten olduğu hatırlatılmış, 2033 yılına kadar da 437.231 netton’a ulaşmasının beklendiği belirtilmiş. Kısacası bizim sorularımız havada kalmış!” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.