Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

GÖKÇAN’DAN SEKMEN’E AĞIR ELEŞTİRİLER…

GÖKÇAN’DAN SEKMEN’E AĞIR ELEŞTİRİLER…
4 Ekim 2018 20:16

ERZURUM futbol kamuoyunun “Abdüş” diye tanıdığı ve bağrına bastığı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un Altyapıdan Sorumlu münfesih Genel Koordinatörü Abdüsselam Gökçan, yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı mehmet Sekmen’i adeta topa tuttu. Başkan Sekmen’i “ırkçı yaklaşım” sergilemekle suçlayan Gökçan, BB Erzurumspor’da yaşanan yanlış ve skıntılara kendi bakış açısıyla yorumlar getirdi.

Başarısız, galibiyete hasret bir takımı devraldıklarını ve yaptıkları çalışmalarla “başı dik” bir takım oluşturduklarını, bunu da U21 ekibinin aldığı başarılı sonuçların kanıtladığını belirten Abdüsselam Gökçan, Mehmet Sekmen’in talimatıyla görevlerine son verildiğini öne sürdü, “Neden böyle bir yol izlendi, anlayabilmiş değiliz” dedi.

FARK YİYEN BİR TAKIM DEVRALDIK

Kendilerine yönelik bir operasyon yapılacağının ilk sinyalini Galatasaray maçında anladıklarını, sahaya hoca olarak Adem Çağlayan’ın çıkarılmasının önemli mesajlarla yüklü olduğunu kaydeden Gökçan, yaptığı yazılı açıklamada şu iddiaları sıraladı:

“- U21 takımı Trabzonspor’dan, Rize’den tarihi farklar yiyen, galibiyete hasret bir takımdı. Biz göreve geldikten sonra, bu takım diplerden yukaralıra doğru tırmanan bir ekip halini aldı., Dün fark yediğimiz takımları, şimdi kolaylıkla mağlup ediyoruz. Bizim bugüne kadar Erzurumspor’da parayla pulla işimiz olmadı. Malzemeci bile bizden daha çok kazanıyordu. Ama biz Erzurum’a hizmet vermek için çalıştık. Sadece lisans parası için 400 bin lira harcayan ve kadrosunda 7 tanene milli oyuncusu bulunan Galatasaray’ı mağlup ettik. Rakibimiz bizden övgü ile bahsetti. Başarılarımız ortada. Takdir edilmeyi beklerken Mehmet Sekmen tarafından görevden uzaklaştırıldık.  Futbol toplumsal barışın temelidir. Bu yaklaşımıyla sayın Sekmen, sporun altına dinamit koymuştur.”

BİZE KUMPAS KURDULAR

Görevden alınacaklarına dair ilk işareti Galatasaray maçında aldıklarını belirten Abdüş, “Bize kumpas kurdular. Zafer Demir, Serkan Yıldık ve Uğur Bayarslan gibi yüzlerce süper lig maçı oynamış, teknik direktör diplomasına sahip arkadaşların yanında, benim gibi hayatını Erzurumspor’a adamış eski bir kaptan, bir teknik adam bulunuyorken, Galatasaray maçında Adem Çağlayan’ın sahaya hoca diye çıkartılması, bize ‘siz çıkın da gidin’ mesajı taşıyordu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e velilerin kendilerini, “Erzurumlu çocukları oynatmıyorlar” diye şikayet ettiğini belirten Gökçan, daha sonra şunları söyledi:

YETENEKLİ HER FUTBOLCUYA FORMA VERDİK

“- Biz yetenekli bulduğumuz her Erzurum çocuğuna forma veriyoruz. U21 takımında banko oynayan 7-8 Erzurumlu gencimiz var. Diğer yaş gruplarındaki takımlarımızda yer alan futbolcuların yüzde 80 kadarı Erzurumlu. Başkan Sekmen, 3-1 galip geldiğimiz Başakşehir maçından sonra soyunma odasına geldi. Bizi kutlayacak yerde, ‘Bu takımda kaç tane Erzurumlu oynuyor’ diye sordu. Biz de 7-8 oyuncu ilk onbir de oynuyor, dedik. Başkan bize ‘Hayır hepsi Erzurumlu olmalı, ben Ağrı’nın değil, Erzurum’un belediye başkanıyım. Ben oy’a oynuyorum” diye çıkıştı. Başkan aslında bu yaklaşımı ve söylemi ile ırkçı bir tutum sergilemiştir. Madem dışarıdan futbolcu getirmeyecektik, o zaman niçin yönetim bize para verdi? Yönetimin onayı ve desteği ile bölgeleri taradık. Grup maçlarını izledik, futbolcu beğendik. Yine onların desteği ile dışarıdan futbolcu getirdik. ‘Erzurumlu futbolcu oynatmıyorlar’ sözü bahaneden ibarettir.”

DOĞAN DA, KIRAÇ DA BİZİ KUTLADI

Aldıkları başarılı sonuçlar sonrasında gerek Mevlüt Doğan’dan ve gerekse Ünsal Kıraç’tan övgü ve tebrik aldıklarını da hatırlatan Abdüsselam Gökçan, “Doğan ve Kıraç, 3-1 kazandığımız Başakşehir maçı sonrasında, ‘Hocam doğru yoldasınız. Durmak yok yola devam’ diyerek bizi tebrik ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından görevden el çektirilmemiz bir kumpasın işaretidir. Madem bizim getirdiğimiz futbolcuları değil de, Erzurumlu çocukları oynatılacak, o zaman o çocuklar geri gönderilsin. 3 Temmuz Stadı’nda 100 tane Erzurum çocuğu var. O zaman alsınlar o çocukları oynatsınlar” diye çıkıştı. erzhaber

YORUMLAR

  1. Futbolcu dedi ki:

    Adem Çağlayan İle Galatasaray Maçına Çıkılması Çok Doğru bir karar idi. İstanbulda 32.000 seyirci önünde Takımımız Harika mücadale ve taktik örneği gösterdi. Teşekkürler Adem Hoca ve ekibine. Yönetimi bu kararından dolayı kutluyorum. Doğru karar.

  2. Arif dedi ki:

    Spordan anlamoyorsunuz skorda da mı anlamoyorsunuz ! Abduş Hocanın başarısı ortada. Erzurumda futbolu katlettin Sekmenli