Dolar 32,4643
Euro 34,6970
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 18°C

MAHMUT UYKUSUZ: TİCARET YAPMAYACAĞIZ

MAHMUT UYKUSUZ: TİCARET YAPMAYACAĞIZ
16 Şubat 2019 20:26

İYİ Parti’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mahmut Uykusuz, düzenlediği toplantıda projelerini anlattı, hedeflerini dile getirdi, “Seçildiğim taktirde bizi bilen, tanıyan, bu şehrin havasını solumuş, suyunu içmiş insanlarla yola çıkacağız. Ticaret yapacaksa o insanlar ticaret yapacak, biz yapmayacağız. Belediye halkın refahını yükseltme, sorunlara çözüm yolları bulma ve hayata geçirme adına gayret gösterecek” dedi.

MNG Alışveriş Merkezi’ndeki Yemenkafe’de basın mensupları ile bir araya gelen Mahmut Uykusuz’a, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu, Yakutiye Belediye Başkan Adayı Alper Eminoğlu ile Aziziye Belediye Başkan Adayı Ahmet Resuloğlu katıldı. Kayınbiraderi vefat eden Palandöken Belediye Başkan Adayı Canan Uçar’ın, şehir dışında olduğu, bu nedenle toplantıya katılamadığı bildirildi.

“BEN YONCALIK MAHALLELİ’YİM”

Milletvekili Naci Cinisli ve İl Başkanı İbrahim Dumlu’nun yaptığı kısa konuşmalardan sonra söz alan Mahmut Uykusuz,  projelerini anlatmaya ve tanıtmaya başladı.Altını kalın çizgilerle çizercesine “Ben Yoncalık Mahalleli’yim” diyerek söze giren Uykusuz, Erzurum’un kadim mahallelerinin isimlerinin değiştirilmesini sert bir dille eleştirdi.”Ilıca gibi 400 yıllık bir ismi, Aziziye gibi, yörenin yapısına hiç de uygun olmayan bir isimle değiştirdiler. Benim atamın, dedemin mahallesinin yerinde şimdi yeller esiyor” hatırlatması yapan Uykusuz, sözlerini şöyle devam ettirdi:

FESTİVALLER DÜZENLEYECEĞİZ

“- İsimleri değiştirdi, güya meydanlar oluşturdu, şehrin dokusunu bozdu, kimliğini zedelediler.Yakutiye’de kent meydanı oluşturulduğu söyleniyor. Böyle kent meydanı olmaz, olamaz. Seçilmemiz halinde meydan nasıl olur, park nasıl yapılır, bunu örneğin Hacıcuma’yı rekreasyon alanı haline getirerek göstereceğiz. Karasu’nun çevresini rehabilite edecek, orayı mesire alanı yapacağız. Eski eserlerin tanıtımına ağırlık vereceğiz.Bu şehirde yaşayan, ama şehri bilmeyen binlerce çocuk var. O çocuklara Erzurum’u anlatacağız. Erzurum bir kış memleketi. Dolayısıyla kar festivali bu şehrin olmazsa olmazıdır. Kışın kar, yazın doğa festivalleri düzenleyecek, Erzurum’un tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. İnadına bir Erzurum Mahallesi yapacak, o mahalleyi, özlemini duyduğumuz özellik ve güzelliklerle donatacağız. Bir Erzurum Sokağı mutlaka oluşacak. Konakları, eski yapıları kültürümüze kazandıracağız.”

TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK

Tarım ve hayvancılığı geliştirecek yenilik ve uygulamaları hayata geçireceklerini, hayvansal üretime destek vereceklerini, kırsalda yaşayan ve hayvancılık yapmak isteyen dar gelirli ailelere büyük ve küçükbaş hayvan desteği sağlayacaklarını, süt toplama merkezleri oluşturarak, toplanacak sütleri oluşturulacak merkezlerde işleyeceklerini belirten Uykusuz, “Bitkisel üretime doğrudan yüzde 20, hayvansal üretime yüzde 10 destek sağlayacağız. Her ilçeye okul öncesi eğitim kurumları açacak, öğrencilerin gıda, kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız. Öğrencilerimize İYİKART dağıtacak, dar gelirli ailelerin öğrenim gören çocuklarına 150 lira destek vereceğiz. Öğrencilerimize 7/24 esasına göre hizmet veren aşevleri kuracağız” dedi.

KADIN DİNLENME ALANLARI SÖZÜ

Başkan Adayı Mahmut Uykusuz, kadınlara yönelik kurslar açacaklarını, üretilen her ürüne pazar garantisi vereceklerini, semt garajlarında kadın dinlenme ve bekleme alanları oluşturacaklarını vurgulayan, emekliler için hobi bahçeleri ve yaşam alanları açacaklarını söyledi. Engelli personel istihdamına ağırlık vereceklerini de ifade eden Mahmut Uykusuz, ulaşım sorunu çözme adına düşünülen, ancak bugüne kadar bir türlü hayata geçirilemeyen hafif raylı sistem projesini, daha verimli kullanılabilecek şekilde projelendirerek hayata geçireceklerini belirtti.

Uykusuz’un değerlendirmesinin ardından Yakutiye Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Alper Eminoğlu ile Aziziye belediye Başkan Adayı Ahmet Murat resuloğlu, ilçeleri ve adaylıkları ile ilgili kısa değerlendirme konuşması yaptılar. Toplantı, soru-cevap faslıyla son buldu. erzhaber

YORUMLAR

  1. Abdulkerim derin dedi ki:

    bu toplantida masaallah bir suru gazeteci var ama haber yapan bir tek sizin siteniz