Dolar 32,4643
Euro 34,6970
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 18°C

MUZAFFER HOCA ÇAĞIRIYOR: HAYDİ DERSE

MUZAFFER HOCA ÇAĞIRIYOR: HAYDİ DERSE
19 Eylül 2018 18:13

YENİ eğitim-öğretim yılının başladığı şu günlerde, ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere, Erzurum Tabyaları’nda “ortak ders” verilmesi istendi.

Önceki yıllarda Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın bulunduğu Topdağı’nda, öğrencilere tarih dersi verildiğini hatırlatan Tarihçi-Yazar Muzaffer Taşyürek, benzer uygulamanın bu yıl da yapılmasını önerdi ve “Ortak ders gelenek haline getirilmeli” dedi.

“Erzurum Tabyaları” olarak bilinen iki önemli tarihi mekanın şehir merkezinin yakınındaki Topdağı’nda bulunmasına rağmen, çok sayıda insanın Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’na gitmediğini, hatta yolunu bile bilmediğini belirten Muzaffer Taşyürek, bu eksiğin giderilmesinin yanında milli bilincinin oluşmasının yolunun; başlatılacak ders ve eğitim çalışmaları ile giderileceğini söyledi.

Erzurum Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da ortak bir çalışma yapmasının isabetli olacağını belirten Taşyürek Hoca, “Yeni nesil, ‘tabyalar ne, ne işe yarıyor, bu yapılar ne zaman yapılmış?’ türünde sorulara, tarihi mekanlarda yapılacak ortak derslerde edindikleri bilgilerle cevap verebilir. Gençleri milli şuura sahip kılmanın yolu Erzurum’da tabyalardan geçiyor” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.