Dolar 32,3319
Euro 35,1902
Altın 2.245,94
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
5°C
Hafif Yağmurlu
Çar 3°C
Per 4°C
Cum 2°C
Cts 5°C

SERTOĞLU TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ

SERTOĞLU TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ
18 Eylül 2018 18:43 | Son Güncellenme: 18 Eylül 2018 18:47

GEÇTİĞİMİZ yıl Pasin Zaferi’nin 969’uncu yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen kutlamalarda yaşanılan “afiş ayıbı” bu yıl tekrar edilmedi. Pasinler Kalesi’nin burçlarına asılan Atatürk ve Erdoğan fotoğrafları ile rengi yerli yerinde olan Türk Bayrağı, hemen herkesin beğenisini topladı.

Anadolu’nun kapılarını 1071 yılında gerçekleşen Malazgirt Zaferi’nden yaklaşık 23 yıl önce Türkler’e açan, Büyük Anadolu Selçuklu Ordusu ile Bizans Ordusu arasında geçen savaşın geçen yıl yapılan yıldönümü kutlamalarına kalenin burçlarına asılan afişlerdeki “orantısız görüntü” mührünü vurmuştu.

FOTOĞRAFLARDAKİ ORANTISIZLIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yanında son derece küçük kalan ve uzaktan bakıldığında zorla tanınan Atatürk fotoğrafı, konuya hassasiyet gösteren insanları üzmüş, çekilen fotoğraf da erzurumdanhaberler.com tarafından yayınlanmıştı.

Haberin yayınlanmasından sonra yaşanan infial, yapılan açıklamalarla giderilmiş, o günlerde verilen sözün yerine getirilip-getirilmeyeceği de merak konusu olmuştu.

Bugün gerçekleşen 970’nci yıl kutlamalarında, bir yıl önce verilen sözün tutulduğu görüldü.

Pasinler Kalesi’nin burçlarına asılan büyük boyuttaki Atatürk ve Erdoğan fotoğrafları ile yeni Türk Bayrağı, gören herkes tarafından beğenildi.

Konuya hassasiyetle yaklaşan ve olması gerekeni yapan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’na teşekkür eden vatandaşlar, bu yılki gösterileri de çok beğendiklerini söylediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.