Dolar 32,4790
Euro 34,8597
Altın 2.440,36
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C
9 Mart 2020 16:14 | Son Güncellenme: 9 Mart 2020 18:39

GEÇTİĞİMİZ günlerde Erzurum’un tanınmış ailelerinden Kuşkay’lara ait İnter A.Ş.’ye PALEN Doğalgaz’dan gönderilen, gören ve duyan her aklıselim insana “hadi canım sen de” dedirtecek cinsten bir ihbarname, bu defa da ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in sahibi olduğu Merkez Eczanesi’ne iletildi.

Yukarı Mumcu Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 60 metrekare büyüklüğündeki Merkez Eczanesi’ne “gaz kullanım sözleşmesi hakkında” başlığıyla gönderilen 6 Mart 2020 tarihli yazıyla, 2002 tarihinde yayınlanan 24925 sayılı yönetmeliğe atıfta bulunularak, bin 104 lira 34 kuruş “ek teminat” istendi.

GÜZEL DE ŞAŞKINA DÖNDÜ

Aynı zamanda ERVAK Başkanlığı görevini de yürüten Eczacı Erdal Güzel’i şaşkınlığa sürükleyen “tehdit”e benzer “ihtar ve ihbar” yazısında, iki aylık gaz tüketim bedeline karşılık olarak şirkete verilmesi gereken toplam teminat tutarının bin 662 TL olduğu, daha önce verilmiş teminatın ise 165 TL olduğu hatırlatıldı.

“Eksik kalan” bin 140 lira 34 kuruş tutarındaki ek teminatın “banka teminat mektubu” veya “nakit” olarak 14 Mart 2020 tarihine kadar şirkete teslim edilmesini isteyen PALEN, aksi taktirde teminatlara ilişkin mevzuat hükümlerinin işletileceğini ihtar ve ihbar etti.

BU NEYİN TEMİNATI?

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Eczacı Erdal Güzel, vatandaş olarak ekonomik ve coğrafi şartları hayli zor olan bir şehirde yaşadığımıza vurgu yaptı.

Erzurum’da yaşayan her insanın bütçesini sarsan masrafların başında ısınma giderlerinin geldiğini hatırlatan Erdal Güzel, şunları söyledi:

“- Bu yıl doğalgaza ve elektriğe yansıtılan zamların bölge insanını oldukça sıkıntıya soktuğu herkesçe malumdur. Fatura bedellerini ödemekte zorlanan vatandaşa bir darbe de, PALEN Doğalgaz firması tarafından abonelerden güvence artırımı adı altında yeni bir para istenmesiyle vurulmuştur.

Son iki aylık yakıt gideri üzerinden istenilen güvence parasının şehirdeki abonelerin bütçesine büyük bir yük getireceği aşikardır.

İlk abone olduğumda yatırmış olduğum güvence miktarı 165.00 TL olup, döviz kuru karşılığı 120 dolar etmektedir. Firma bu parayı uzun yıllar kullanmıştır. Bunun günümüzdeki ekonomik getirisi 800 TL etmektedir.

Şu an Palen Doğal Gaz güvence olarak 1140.34 TL para yatırmamı istemektedir ki bunun günümüzde dolar cinsinden karşılığı 180 dolar etmektedir.

Anlaşılacağı üzere Palen Doğal Gazın bu talebi bölge insanı için büyük bir yük getirmekte olup bölge gerçeklerine uymayan bir durumdur.

Uzun yullardır kesintisiz olarak faturasını ödeyen bir abone için en büyük güvence, ödemesini kesintisiz yapmasıdır.

Bu uygulama ile on binlerce aboneden toplanacak paranın miktarı çok büyük bir meblağlara denk gelmektedir. Hülasa, firmanın bu akıl almaz parayı güvence adı altında toplaması izaha muhtaç bir konudur.

Şahsım nezdinde tüm hemşerilerimizi de ilgilendiren bu konunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyor, tüm yetkilileri bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu arada doğal gaz’a yapılan zam olmasaydı böyle bir güvence isteği ile de muhatap olmayacağımızı belirtmek isterim. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.