Dolar 32,4635
Euro 34,7814
Altın 2.440,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 16°C

HER YAN ÖLÜ BİNA DOLU

HER YAN ÖLÜ BİNA DOLU
19 Aralık 2020 17:31

ERZURUM‘dan başta askeri birlikler olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların ya kapatılması, ya da mevcutlarının azaltılması, ortaya çok sayıda “ölü” kamu binası ve lojman çıkardı. Şehrin hemen her yanında rastlanılan ölü binaların akıbetlerinin ne olacağı merak edilirken, bu binaların halkın yararına kullanılıp-kullanılamayacağı tartışma konusu oldu.

Sovyetler Birliği’nin dağılması ve soğuk savaşın sona ermesiyle birlikte aralarında Erzurum’un da bulunduğu Doğu illerinde konuşlandırılan askeri birlikler, kışlalar ya kapatıldı, ya da başka illere kaydırıldı. Hal böyle olunca da ortaya çok sayıda atıl bina ve lojman çıktı.

So zamanlarda Milli Savunma Bakanlığı’nın dışında, Ulaştırma ve Tarım Orman Bakanlıkları’na bağlı kurumlara ait kamu binalarının bir bölümünün atıl durumda bekletilmesi, vatandaşların, “kim, daha ne bekliyor” sorularını sormasına neden oluyor.

Önemli bölümü Karskapı’da konuşlandırılan, ancak zaman içinde kapatılan, açık olanlarında da mevcudu azaltılan kışlalardan askerlerin çekilmesi, komuta kademesinde görevli sayısının da önemli ölçüde azaltılmasıyla boşalan lojmanlar, kaderlerine terk edildi.

Karayolları’nda bulunan ve çevresi tel örgülerle çevrili lojmanların perişan hali, gören herkesin içini sızlatıyor. Yoncalık’ta ve İsmetpaşa Caddesi’nde de atıl durumda çok sayıda askeri lojman bulunduğunu hatırlatan vatandaşlar, sadece Milli Savunma’ya ait olanların değil, diğer bakanlıkların sorumluluğunda olan binaların da halkın istifadesine sunulmasını ve kullanıma açılmasını istiyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.