Dolar 32,5125
Euro 34,9104
Altın 2.438,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

BBP’Lİ YILMAZ: BU SEÇİM ERZURUM’UN BEKA SEÇİMİDİR

BBP’Lİ YILMAZ: BU SEÇİM ERZURUM’UN BEKA SEÇİMİDİR
29 Nisan 2023 19:34 | Son Güncellenme: 29 Nisan 2023 19:38

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) milletvekili aday tanıtımı toplantısında konuşan Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, “Parti ve aile vekilliğinin ötesinde bir Erzurum vekilliği hedefliyoruz. Halkımızdan önce dua sonra destek istiyoruz. Erzurum’un derdini bilen adaylarımızla en çok rağbet gören bir partiyiz. Halkın içindeyiz. Bu gerçeği rahatlıkla gözlemliyoruz” diye konuştu.

ÖNCE DUA SONRA DESTEK İSTİYORUZ

Palan Otel’de milletvekili adayları Şafak Ertan Çomaklı, İbrahim Kınık, Erdem Alkuş, Permin Şenol Kara, Yunus Buğra Erdoğan ve Yakup Demir ile basın mensuplarının karşısına çıkan BBP İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, ilginç bir değerlendirme yaptı, “Biz şehir vekilliğine talibiz” dedi.

Önceki seçimlerde vatandaşın, “Siz iyisiniz ama barajı aşacak gücünüz yok” diyerek kendilerine destek vermekten kaçındığını belirten Başkan Yılmaz, “Şimdi ittifak var, dolayısıyla baraj diye bir sorun yok. Vatandaşımızdan destek istiyoruz. Bu defa Erzurum’dan milletvekili çıkartacağız” iddiasında bulundu.

ŞEHRİN VEKİLLİĞİNE TALİBİZ

Partisinin birinci sıra Erzurum Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Şafak Çomaklı yaptığı konuşmada, teşkilatla iç içe samimi şekilde çalıştıklarına işaret etti, öncelik şehrin vekâlet kimliğini oluşturma niyetinde olduklarını söyledi.

Erzurum’un temsil gücünden hayli yoksun bir şehir olduğunu öne süren Prof. Dr. Çomaklı, “Vaad Allah’ın işidir. Biz bir şey vaad etmiyoruz. Tekerin özellikle kış aylarında iki defa döndüğü, en az 6 ayı karlar altında kalan zor bir şehirde yaşıyoruz. Köylünün durumu ortada. Acaba milletvekilleri Erzurum’a ne zaman geliyor, vatandaşın sesine hiç kulak veriyorlar mı? Milletvekillerine kimse ulaşamıyor. Seçil git, bir daha buraya gelme, burayı görme sonra ‘ben vekilim’ de! Biz, vekalet çıtası düşmüş olan vekilliğin nasıl yapılacağını herkese göstereceğiz. Baraj sorunumuz artık yok. Seçileceğiz ama kaybolmayacağız. Herkes bizi caddede, sokakta, yanında bulacak. Vekilliği atlama tahtası gibi asla görmeyeceğiz” dedi.

DEĞERLERİMİZİ GERİ GETİRECEĞİZ

14 Mayıs’ta yapılacak seçimi “Erzurum’un beka seçimi” olarak gördüklerini belirten BBP milletvekili adayları, Erzurum’un kaybettiği değerleri geri getirme mücadelesi vereceklerini söylediler.

Toplantının ilerleyen bölümünde bazı önerilerde bulunan Şafak Ertan Çomaklı, bir kış memleketi olan Erzurum’a bir kış enstitüsü kurulması gerektiğini söyledi, ilçeler arası raylı sistem kurulması konusunun da gündemde tutulması gerektiğini söyledi. haber-fotoğraflar Furkan Akkök

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.