Dolar 32,5811
Euro 35,0501
Altın 2.456,24
BİST 9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C
Sal 16°C

DSİ ERZURUM’DA ATAĞA KALKTI

Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü’ne atanan ve göreve 6 ay kadar önce başlayan Oğuzhan Yavuz, Erzurum Basını ile tanışma toplantısında yapacakları çalışmalarla ilgili önemli bilgiler aktardı, yıllar önce yöre köylüsü tarafından hayali kurulan Söylemez Barajı’nın temelini bu yıl atacaklarını bildirdi.

DSİ ERZURUM’DA ATAĞA KALKTI
6 Mart 2022 08:33 | Son Güncellenme: 6 Mart 2022 13:05

GEÇTİĞİMİZ yıl eylül ayının ortalarında Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü’ne atanan, atandığı günden beri de sorumluluk alanına giren illerde dağ taş dolaşarak yapımı devam eden çalışmaları inceleyen ve eksikleri tespit eden Oğuzhan Yavuz, Erzurum Basını ile kahvaltı sofrasında bir araya geldi. Önümüzdeki çalışma döneminde bölgede yapılacak çalışma ve yatırımlarla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi aktaran Bölge Müdürü Yavuz, önemli bir de müjde verdi, “Erzurum’da 40 yıllık bir rüyayı gerçekleştirecek ve Söylemez Barajı’nda çalışmaları başlatacağız” dedi.

BASIN İLE TANIŞMA

Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde gazetecileri ağırlayan ve “Bugün sizlerle bir arada olmak benim için büyük mutluluk vesilesidir” diyen Oğuzhan Yavuz, tanışma toplantısını ötelemek zorunda kalmış olmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Aslen Trabzon’un Yomra İlçesi’nden olduğunu, uzun yıllar Ankara’da, DSİ Genel Müdürlüğü’nde Barajlar ve HES Daire Başkan Yardımcısı olarak çalıştığını, dolayısıyla baraj konusunda uzman olduğunu belirten Bölge Müdürü Yavuz, önümüzdeki yıllarda bölgede yapmayı planladıkları çalışmaları sıralarken, sık sık soluklanma ihtiyacı hissetti.

TORTUM ŞELALESİ TAKİBİMİZDE

Karşısında bulduğu gazetecilere çok şey anlatmak için cümleleri ardı ardına sıralayan Oğuzhan Yavuz, Erzurum’un farklı bölgelerinde yapımlarını başlatacakları barajların isimlerini ve özelliklerini sıraladı.

RÜYA GERÇEK OLUYOR

Özellikle Söylemez Barajı’nı dillendirirken heyecanlandığını, çünkü 40 yıllık bir rüyayı gerçekleştirmek üzere olduklarını belirten Bölge Müdürü Yavuz, Tortum Şelalesi’nde yaşanan sıkıntıyı da yakından takip ettiklerini belirtti. İşletmeci kuruluşa çok ağır cezalar verileceğini ifade eden Oğuzhan Yavuz, “Tortum Şelalesi’nde yaşanılanları çok iyi biliyoruz. Santralin betonları yıpranmış. Oralarda düzeltme ve düzenleme çalışmaları yapılması lazım. Ancak şirket, şartları yerine getirmediğinden dolayı suçlu konumuna düştü. Vali sayın Okay Memiş, gelişmeleri yakından takip ediyor. Biz de kuralları hiçe sayan şirkete ağır para cezası uygulayacağız” dedi. Yavuz, daha sonra şöyle devam etti:

ÇOK SAYIDA PROJE VAR

“- Yeni dönemde gündemimizde çok sayıda proje var. Bunlardan en önemlisi Hınıs Başköy, Söylemez ve Alvar Barajları. Alvar’da ciddi anlamda su sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Burada arazinin zemininden kaynaklanan bir önemli sorun var. Sürüncemede kalan iş, şikayet konusu olmuş. Öyle ki vatandaş, ‘bizi kandırıyorlar’ noktasına bile gelmiş. Burada ilk etapta 4 kuyu açacak, sonra da 10 bin dekar alanı sulayacak bir barajın yapımını başlatacağız. Söylemez, hiç şüphesiz 40 yıllık bir rüya. 113 metre gövde yüksekliğine sahip olacak Söylemez Barajı’nda 1,3 milyar metreküp su depolanacak. Aras Nehri üzerinde inşa edilecek Söylemez Barajı ile Aşağı ve Yukarı Pasin Ovaları’nda yaklaşık 350 bin dekar tarım arazisi sulanacak, bunun yanında o barajda elektrik de üretilecek. Hınıs Başköy Barajı’nda sürenin uzadığını biliyoruz. Bu barajda da suyun tutulmasını hedefliyoruz.”

DSİ olarak son 19 yılda Erzurum’da 3 milyar 282 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirildiğini ve 372 tesisin hizmete alındığını da kaydeden Bölge Müdürü Yavuz, basın toplantısı sonrasında gazetecilerle bahçede bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.