Dolar 32,5668
Euro 34,9572
Altın 2.444,34
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

ERGÜNEY: ADIMLARIN ATILMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

ERGÜNEY: ADIMLARIN ATILMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ
31 Ekim 2017 13:50

ORGANİZE Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin ardından, Erzurum’a yapılan lojistik köyün aktif hale getirilmesini istedi.

“Demir İpek Yolu” olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin Erzurum için önemine vurgu yapan Zafer Ergüney, proje ile geçmişte Pekin’den Londra’ya uzanan İpek Yolu’nun yeniden canlanacağını umduğunu belirtti ve “Önemli bir ticari koridor oluşturuluyor, proje sayesinde Avrupa ve Kafkasya arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanmış olacak, 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesi olacak. Bu hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından son derece önemli” dedi.

Projenin eksik kalmaması ve doğru işleyebilmesi için, bir an önce Erzurum bağlantısına başlanması gerektiğini balirten Ergüney, Erzurum’a yapılan Lojistik Köy sayesinde bölgenin bir ticaret merkezi olabileceğini hatırlattı. Ergüney, şöyle devam etti:

“Bölgede üretilecek ürünler için hem ham madde getirmede, hem de üretilen ürünlerin pazara ulaştırılması noktasında, BTK’yı önemsiyoruz. Eğer bölgede ticaret merkezi olacaksak, projenin Erzurum ayağı bir an önce başlatılmalı. Bu noktada siyasilerimizin ve Sivil Toplum Örgütlerimizin meseleyi çok iyi takip etmesi gerekiyor. Bu proje Doğu ile Batı arasındaki kalkınmışlık farkının azalmasında önemli bir adım olacak. Bu arada, BTK’nın Erzurum ayağının yapılmasının yanı sıra  Erzincan’a kadar gelen Yüksek Hızlı trenin  Erzurum üzerinden Kars’a kadar ulaşmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.