Dolar 32,4447
Euro 34,7522
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 21°C
Az Bulutlu
Erzurum
21°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

ERZURUM BİLKENT’TEN TANITIM ATAĞI…

ERZURUM BİLKENT’TEN TANITIM ATAĞI…
26 Aralık 2019 18:02

ERZURUM‘da 12 eğitim yılını geride bırakmaya hazırlanan Özel Bilkent Laboratuvar Okulları, düzenlenen basın toplantısında vitrine çıktı, kendilerini “Biz buradayız ve güzel işler yapmayı sürdürüyoruz” diyerek hatırlattılar.

Dünden-bugüne çok sayıda öğrenci mezun ettiklerini, mezun ettikleri öğrencilerin de “tamamının” önemli fakülteleri kazandığını belirten sunucular, “Yıllar sonra ilk defa Dışişleri Bakanlığı kadrolarına okulumuzdan mezun 4 öğrencimiz dahil, diplomat sıfatıyla dahil oluyor. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dediler.

Dadaşkent’teki okul binasında, Özel Bilkent Laboratuvar Okulları Genel Koordinatörü James Swetz’in evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda, önemli ayrıntılara dikkat çekildi.

Temellerin atıldığı günden bugüne geçen sürede yapılan yatırım tutarının 150 trilyon lirayı bulduğuna dikkat çekilen toplantıda, okulun eğitim felsefesi, “Türk millî eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerin Türk Milleti’nin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan yurttaşlar olarak yetişmelerine, başkalarının haklarına saygılı, kendi haklarını koruyan bireyler olmalarını sağlayacak, uluslararası yüksek kalite ve standarda sahip eğitim ortamına kavuşturmaktır” şeklinde ifade edildi.

OLAĞANÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZ VAR

Yaptığı konuşmada, “olağanüstü öğrencilerimiz var” diyen Genel Koordinatörü James Swetz, “Okulumuzda birden çok program uygulanıyor. Öğrencilerimizi günün şartlarına göre, en çağdaş ortamlarda eğitmek ve bilim ve teknoloji alanlarında olduğu kadar sosyal bilimler, sanat, müzik, beden eğitiminde de uluslararası ölçülerde eğitim vermek okulumuzun vazgeçilmez şartları arasındadır” dedi.

ERZURUM’DA YAŞAMAK ŞART!

Daha sonra yapılan değerlendirmelerde, şu konulara dikkat çekildi:

“- Okulumuza sınavla öğrenci alıyoruz.. En yüksek puanı alan öğrencilerimizi ‘tam burslu’ olarak kabul ediyoruz. Burs oranı başarı puanına göre değişiyor. Öğrencilerimizin ailelerinin Erzurum’da yaşıyor olması, ön şartımızdır. Öğrencilerimizi kendi kültürünü tanıyan ve değerlerinin farkında olan, diğer kültürlere de saygı duyan bireyler olarak yetiştiriyoruz, İlköğretimde öğrencilerimize 12’nci sınıfa kadar hayatın gereklerini öğretiyoruz!”

310 MEZUN VERİLDİ

Hali hazırda 270’i lise, 129’u da ilk ve orta eğitim seviyesinde olmak üzere toplam 399 öğrencinin eğitim gördüğü Özel Bilkent Laboratuvar Okulları’nın şimdiye kadar toplam 310 öğrenciyi de mezun ettiği kaydedildi. Mezun olan öğrencilerin tamanının hatırı sayılır üniversitelerde, ilgi gören bölümlere girdiğini, bir bölümünün de mezun olduğunu belirten konuşmacılar, “Dışişleri kadrolarında Erzurumlu bir diplomat yoktu. Okulumuzdan mezun olan 4 öğrencimiz sınavları kazandı. Kendileri konsolosluk eğitimi alıyor. Bir öğrencimiz pilot oldu. Çoğu adliyede savcımız, hakimimiz var. Bunlar bizim başarımızın birer göstergesi” dedi, sözlerini şöyle sürdürdüler:

4 BİN KELİMELİK İNGİLİZCE TEZ ŞARTI

“- Okulumuzun eğitim süresi, ilk iki yılı hazırlık olmak üzere, toplam 5 yıl. İkinci yılın sonunda değerlendirme sınavları yapılır. Bu sınavdan başarıyla çıkanlar yollarına devam ederler. Edebiyat ve Almanca’nın dışında tüm derslerimiz İngilizce. Okulun son yılında her öğrencimiz en az 4 bin İngilizce kelimeden oluşan bir akademik tez hazırlamak zorunda. Ülkemizde aynı kulvarda yürüyen okullar içinde Bilkent bir adım, Erzurum Bilkent ise iki adım önde. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Gizemli bir okul değiliz. Bundan böyle halkımızla daha yakın ve yoğun bir iletişim içinde olacağız.”

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Şahin ile Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç da hazır bulundu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.