Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 16°C

erzurumdanhaberler’DE FOTOĞRAFLAR DİLE GELDİ!

erzurumdanhaberler’DE FOTOĞRAFLAR DİLE GELDİ!
6 Aralık 2023 09:12 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2023 10:17

DÜN (5 Aralık 2023) Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen; gazetecilik mesleği ile ilgili konuların konuşulduğu, iletişim öğrencilerinin karşılaştıkları sorunların dile geldiği, dilek ve temennilerin ardı ardına sıralandığı, oldukça verimli geçtiğine inandığım, çok çok öncelerde yapılması gerekirken hiç akla gelmemiş bir çalıştaya katıldık.

*

Önemliydi atılan adım.

Dediğim gibi, bu adımlar yıllar önce atılmalıydı, ama atılmamıştı, ve belki atılmak istenmemişti.

Her neyse!

*

Böylesi bir adımın atılmasına geç de olsa ön ayak olan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz’a ve Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aslı Yurdigül ile çalıştayın moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Cüneyt Korkut’a teşekkür ediyorum.

FOTOĞRAFLAR BENİ DE ŞAŞIRTTI

Çalıştay sonrasında, bir köşesini ofis olarak kullandığım evime geldiğimde, masamın üzerinde 10-15 kadar fotoğraf buldum ve gözlerime inanamadım.

*

Sanki bizim çocuklar, çalıştayı izlemiş, bir koşu eve gelmiş, bilgisayar ortamına taşımak için ayıkladığımız arşiv fotoğrafları içinden birkaçını, toplantıda yapılan konuşmaların ruhuna uygun buldukları için seçmiş ve masamın üzerine bırakmışlardı!

İnanılır gibi değildi! Unuttuğum fotoğraflardı.

Gördüğümde çok şaşırdığımı söyleyebilirim.

*

Fotoğrafları incelerken gülümsedim ve “Ne ilginç bir olay! Her şeyde olduğu gibi, bu da Allah’ın bir işi ve lütfu” diye söylendim kendi kendime.

*

Erzurum yerel basınının önemli yayın organlarından birisi olan, ancak geçtiğimiz yıllarda oynanan “çirkin şeytani ayak oyunları” sonrasında kurulan tuzağa düşürülerek kapanması sağlanan Doğu Ekspres Gazetesi‘ni yayınladığımız yıllara ait bazı fotoğraflar, az önceki toplantıda konuşulan konularla örtüşür nitelikteydi.

BİSİKLET KAMPANYASI BAŞLATTIK

Bugün çoğu insanın ismini hatırlamadığı, unuttuğu ve de unutturulduğu Doğu Ekspres Gazetesi’nin Erzurum yerel basınında önemli yer tuttuğu yıllarda, “Kimsesiz çocuklar da sevinsin” diyerek “bisiklet kampanyası” başlatmış, çok iddialı bir işe soyunmuştuk.

*

Sonuçta hayal kırıklığına uğramak vardı.

Ama hiç de korktuğumuz gibi olmadı.

*

Sayısını tam hatırlayamıyorum ama çok sayıda, belki 100 kadar hiç kullanılmamış irili-ufaklı bisiklet, kampanyamıza omuz veren iş insanlarımız ve kamu yöneticileri tarafından alınmış, kampanyamıza ciddi anlamda destek verilmişti.

*

Bisikletlerin dağıtım törenini Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün önünde yaptık.

Bisiklet sahibi olan kimsesiz çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Törenimize donemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile dönemin Erzurum Valisi Osman Derya Kadıoğlu, dönemin Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Zeki Ertugay ve Cezmi Polat ile rahmetle andığım Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz katılmış, o sevince, o mutluluğa ortak olmuşlarda.

AZİZ YILDIRIM HAYRAN KALDI

Bir başka fotoğraf Erzurum’un tanıtımına katkı sağlasın diye hazırladığımız, o güne kadar ve hatta o günden sonrasında da kimsenin aynı çap ve kalitede hazırlayıp, yayınlayamadığı, o beceri ve cesareti gösteremediği; dönemin Gelirler Genel Müdürü, aynı zamanda.Ankara’daki Erzurumlular Vakfı Başkanı Nevzat Saygılıoğlu’nun katkılarıyla yayınladığımız kitabın tanıtımına yönelik törene aitti.

*

Törenin önemli konukları arasında dönemin Fenerbahçe Kulübü’nün efsane Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi, Kiğılı markasının sahibi Abdullah Kiğılı, dönemin Erzurum Valisi ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, dönemin Erzurum Valisi Ahmet Kayhan ve pek tabi ki Nevzat Saygılıoğlu ile bir başka efsane; Erzurumspor’un o tarihlerdeki Başkanı Cemal Polat da bulunuyordu.

Eline aldığı Kardelenler Şehri Erzurum’un sayfalarını hayranlıkla çeviren Aziz Yıldırım’dan övgü dolu sözler aldığımızı iyi hatırlıyorum.

BAŞBAKAN MESUT YILMAZ’IN İNCELİĞİ

Bir üçüncü fotoğraf da dönemin Başbakanı, rahmetle andığım Mesut Yılmaz’a kitap takdim ettiğim sırada çekilmişti.

*

Günümüzde değil bir Başbakan, bakanların yanına dahi sokulmaya kolay kolay izin verilmediği bir dönemde, Erzurum ziyareti sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na kitap sunmak, o kitabı imzalamasını rica etmek…

Bunlar insana masal gibi geliyor!

*

Kardelenler Şehri’ni imzalama inceliği gösteren sayın Mesut Yılmaz’ı rahmet ve duayla anıyorum.

GERİDE KAÇ ERZURUMLU KALDI

Masamın üstündeki fotoğraflar anılarımı depreştirmekle kalmadı, bazı sorular sormama da sebep oldu:

Acaba kim mesela, bir kampanya başlatıp da, Erzurum’un kimsesiz, sevgi ve şefkat bekleyen çocukları için bırakın 100’ü de 10 adet bisiklet toplayabilir?

Ya da Erzurum’un tanıtımını sağlayacak çalışmalar için kim mesaisini harcar, emek verir, kafa yorar, nazik bedenlerini incitir?

*

Eskiden biz birdik, biri birimizi tanır, biri birimizin derdiyle yakından ve samimiyetle ilgilenirdik.

Bugün Erzurum’da böyle bir birlik ve beraberlik görüntüsü var mı?

*

Erzurum’u iyi bilen, bu memleketin evladı Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, o ekolün son temsilcilerinden birisiydi, maalesef gidiyor!

Kim kaldı geride, kaç Erzurumlu var kamu yönetiminde ve kalanlar memleketlerinin kalkınması için neler yapıyorlar? Ya da yapmaya niyetleri var mı?

Anlatsalar da bilsek!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.