Dolar 32,4635
Euro 34,7814
Altın 2.440,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 16°C

ERZURUM’UN ÇİLE ÇEKTİREN YOLLARI

ERZURUM’UN ÇİLE ÇEKTİREN YOLLARI
8 Temmuz 2022 05:36

İNSANA saygının ve bilimselliğin ön planda tutulduğu dünyanın gelişmiş, çağdaş ülkelerinde; uygulamalardan kaynaklanan farklı sorun ve sıkıntılar yapılan yerinde müdahalelerle giderilirken, Erzurum’da “düzenleme” adına yapılan müdahalelerin işleri arapsaçına çevirmesi, vatandaşa “illallah” dedirtiyor.

SIK SIK KAZA OLUYOR

Erzurum’da yaz aylarında, kış mevsimine oranla çok daha yoğun hale gelen araç ve yaya trafiği; altyapının yetersizliğinin yanında, küçük dokunuşlarla düzeltilmesi gereken sorunlara seyirci kalınması, işi içinden çıkılmaz hale getirirken, tatsız, kimi zaman can kayıplarının yaşandığı kazaları da beraberinde getiriyor.

Şehrin bazı noktalarında, trafik akışını daha sağlıklı hale getirmek amacıyla yapılan müdahalelerin ters teptiğini belirten vatandaşlar, şehir içi yolların durumunun mutlak ele alınması ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi, bu konuda yetkilileri göreve çağırdılar.

Çektikleri fotoğrafları WhatsApp üzerinden erzurumdanhaberler’e ulaştırarak işin vehametini gözler önüne seren vatandaşlar, özellikle kapısına kilit asılan Palandöken Devlet Hastanesi ile Çat Yolu ve Yıldızkent’in yollarına dikkat çekti, yaşanan sorun ve sıkıntılara ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

HASTANE HİZMETE AÇILSIN

Bu arada, yürüme mesafesinde olan, vatandaşın sağlık hizmeti alabilmek için kolaylıkla ulaşabildiği Palandöken Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmete açılması gerektiğini de belirten vatandaşlar, “Hastanenin kapatılması, o bölgeyi tamamen ölü hale getirdi, ticaret durdu, işyerleri kapandı, kapanmaya da devam ediyor. Bu olumsuzlukların göz önünde tutulması gerekiyor. Ama kimsenin bu konularla ilgilendiği yok” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

  1. Secaattin Tulan dedi ki:

    Yazıda belirtilen konulara katılmamak mümkün değil.Öztürk Akkök beye gündeme getirdiği için çok teşekkür ederim.
    Özellikle Palandöken Devlet Hastanesinin yeniden hizmete açılmasını özellikle istirham ediyorum.MHRS den ortopedik rahatsızlığım için randevu talebinde bulundum,13 gün sonraya randevu verildi.
    Mareşal Çakmak Devlet Hastanemiz açık ama atıl durumda.Göğüs Hastalıkları Hastanesi kapatıldı.Sözünü ettiğimiz bu sağlık kuruluşları önemli ölçüde sağlık sektörüne katkılarda bulunan kuruluşlarımızdı.Kapatılmalarının gerekçesi nedir?anlamak mümkün değil.
    Normal mesai saatleri bittikten sonra Şehir Hastanesi ve Atatürk üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastaneleri nin,acil servislerine gidenler oradaki izdihamları muhakkak görüyorlardır.O yüzden bahse konu hastanelerimiz yeniden halkın hizmetine açılmalıdır.Bu şehrimiz insanı için bir zorunluluktur.
    Saygıyla