Dolar 32,3891
Euro 34,6186
Altın 2.389,28
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 15°C

HOCALARIN HOCASI’NI SON YOLCULUĞUNA HOCALAR UĞURLADI

HOCALARIN HOCASI’NI SON YOLCULUĞUNA HOCALAR UĞURLADI
19 Ocak 2023 21:52 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2023 21:53

NESLİNİN son temsilcilerinden olan ve hocaların hocası olarak anılan Taş Mescit Camii emekli imamlarından Abdullah Polat, 85 yaşında hayata veda etti.

Erzurum Valiliği Basın Müdürlüğü elemanlarından Ahmet Polat, babası Abdullah Polat’ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadı.

Bir süre ince hastalanan ve önceki akşam son nefesini veren Abdullah Polat, Lalapaşa Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası eski adı Mahanda olan Börekli Köyü’nde toprağa verildi.
Vefat eden aile bireylerinin tamamının aynı mezarlıkta yattığını belirten Ahmet Polat, babasının ölmeden kısa süre önce bir rüya gördüğünü hatırlattı ve şunları söyledi:
RÜYASINDA DAVET ALDIĞINI SÖYLEDİ
“Babam küçük yaşta öksüz kalmış. Amcam babama hem analık, hem babalık yapmış. Babam amcamı babası gibi bilir, çok sever ve sayardı. Sık sık köye gider, mezarları ziyaret ederdik.
İki ay kadar önceydi ‘Amcanı rüyamda gördüm, beni çağırıyordu. Köye gidelim’ dedi, gittik. Mezarın başına geldiğinde ‘Ağabeyi çağırdın, ben de geldim. Hak vaki olduğunda buluşuruz’ dedi, dua etti sonra bana döndü eliyle bir yeri işaret ederek, ‘Öldüğümde beni buraya defnedin’ diye vasiyette bulundu.
Mezarlık ziyaretinden kısa süre sonra hastalandı. Doktorlar lösemi teşhisi koydular. Fazla geçmedi, emrihak vaki oldu. Vasiyetini yerine getirdik ve çok güzel bir günde babamı son yolculuğuna uğurladık.”
Kalabalık bir cemaat eşliğinde Börekli Köyü mezarlığına götürülerek dualarla defnedilen beş çocuk babası Abdullah Polat hocamıza erzurumdanhaberler olarak biz de Allah’tan rahmet, Ahmet Polat’ın şahsında aile bireylerine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.