Dolar 32,4966
Euro 34,9216
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

ILICA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BİR ZAMANLARIN EN ETKİLİ HABERLEŞME ARACIYKEN, TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİ VE İLETİŞİM ARAÇLARININ ÇOĞALMASI NEDENİYLE HAYATIMIZDAN ÇIKAN, DOLAYISIYLA NOSTALJİK HALE GELEN MEKTUP, AZİZİYE BELEDİYESİ’NDE YENİDEN GÜNDEME TAŞINDI.

ILICA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
15 Mart 2022 19:36

TÜRKİYE Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile Aziziye Belediyesi, hem Türkçe’nin doğru kullanımını teşvik etmek ve hem de unutulan bir geleneği canlandırmak amacıyla ortaklaşa “Gençler istiklali ve istikbali yazıyor” konulu bir mektup yazım yarışması düzenledi.

Bir zamanların en etkili haberleşme aracı olan, sonraki yıllarda teknolojinin gelişmesi, farklı iletişim araçlarının hayatımıza girmesiyle birlikte önce önemini kaybeden, sonra gündemimizden tamamen çıkan mektup, Türkiye Dil Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile Aziziye Belediye Başkanlığı tarafından yeniden gündeme taşındı.

BASIN İLE TANIŞTI

Konuyla ilgili olarak Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık 6 ay kadar önce İlçe Kaymakamı olarak atanan ve ilk defa Erzurum Basını ile biraraya gelen Abdülkadir Çelik de hazır bulundu. Kaymakam Çelik’in kısa bir değerlendirme konuşması yaptığı toplantıda Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, hayata yeni geçirdikleri bir proje ile ilgili bilgi aktardı.

BASININ İLGİSİ

Ilıca Termal Tesisleri’nde soğuk bir kış sabahında düzenlenmesine rağmen basının ilgi gösterdiği basın toplantısında önce Ilıca’nın tarihi açıdan önemine ve Karar Kültürü’ne değinen, yapılan kazılarda Erzurum’un ilk kuruluş yerinin Karaz Köyü olduğunu belirten Başkan Orhan, yaptığı değerlendirmede, “Ilıca, tarihi açıdan çok önemli bir yerleşim yeri, milli şahlanışın başladığı yer. Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle milli bir etkinliğe Türkiye Dil Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile beraber imza atmak istedik. Gençlerimizden geleceğin Türkiye’sini mektup yazarak anlatmalarını istiyoruz. Başvuruları başlattık. Önümüzdeki dönemde Ilıca şiir akşamları da düzenleyecek ve ülkemizin önemli şairlerini ilçemize davet ederek, hem ilçemizi ve hem de Erzurum’un tanıtımına katkı sağlamaya çalışacağız. Basın mensupları olarak sizlerden, bu projemizi geniş kitlelere yaymanızı ve yarışmaya katılımın fazla olmasını sağlamanızı diliyorum” dedi.

MEKTUP DİYALOGDUR, KONUŞMADIR

Türkiye Dil Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Murat Ertaş da Erzurum’u “kurucu bir şehir” olarak tanımladı. Cumhuriyete uzanan yolun taşlarının Erzurum’dan döşendiğini, dolayısıyla bağımsızlık harekatının bu şehirden başlandığını ifade eden Murat Ertaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Dernek olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde biz de mektup yazma yarışması düzenleyelim istedik. Mektup diyalogdur, mektup konuşmadır. Maalesef biz cep telefonu başta olmak üzere internetin ve farklı iletişim araçlarının hayatımıza girmesiyle birlikte mektup yazma işini hayatımızdan çıkarttık. Mektup konusunu yeniden hayatın içine dahil etmek amacıyla bir yarışma açtık. Yarışmaya katılacak yarışmacılardan birisine, Örneğin Mehmet Akif’e ya da bir başka isme seslenmelerini istiyoruz. istiyoruz ki gençlerimiz zihin maratonuna girsin, Amacımız mektup yoluyla Türkçe’nin doğu kullanılmasını sağlamak. Dilimiz kimliğimizdir. Bu nedenle dilin doğru kullanılmasından yanayız. Aynı zamanda. Ilıca isminin yaşatılmasını da istiyoruz. 12 Mart’tan itibaren başvuruları başlattık. Mektuplar en geç 19 Mayıs tarihine kadar Aziziye Belediyesi’nin internet sitesinden yayın kuruluna ulaştırılmasını istiyoruz.”

Yarışma jürisinin, kendisinin de aralarında bulunduğu Dil ve Edebiyat Dergisi Yayın Heyeti tarafından oluşacağını belirten Ertaş, derece alan yarışmacılara para ve değişik ödüller verileceğini söyledi.

Basın toplantısında İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Polat da hazır bulundu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.