Dolar 32,5371
Euro 34,8354
Altın 2.443,65
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 14°C
Per 12°C

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER’DEN ERZURUM’A BAKAN SÖZÜ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER’DEN ERZURUM’A BAKAN SÖZÜ
27 Nisan 2023 20:19

YURT genelinde seçim gezilerini sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yağmur altında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi, iktidar olmaları halinde doğal gazda gerçek indirimi kendilerinin yapacağını söyledi, Erzurum’a bir de bakan sözü verdi.

Akşam saatlerinde uçakla Erzurum’a gelen Meral Akşener, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda toplanan kalabalığın “Başbakan Meral” sloganları eşliğinde seçim otobüsünün üzerine çıktı.

ERZURUM’A BAKAN SÖZÜ

Partisinin milletvekili adayları Zekai Kaya, Melih Kırkpınar, Cana Uçar, Fatih Aras, Fatih Karataş ve Ertuğrul Asiltük’ü halka tek tek tanıtan Akşener, konuşmasının başında “Meydanda gencecik hanımlar var. Yaş almışlar var. Onların ıslanmalarını istemediğim için konuşmamı kısa tutmak istiyorum. Evet ben, Allah’ın izniyle sizin de teveccühünüzle başbakan olmak istiyorum. İktidarımızda bir şey daha olacak; Erzurum’dan, uzun bir aradan sonra bir de bakan çıkacak” dedi, bu sözü söylerken de seçim otobüsünün üstüne milletvekili adayı göstermediği Milletvekili Naci Cinisli’yi çağırarak ilginç bir mesaj verdi.

UMUDA İHTİYAÇ VAR

Akşener, sağanak yağmur altında yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“- Bu ülkenin kavgaya ihtiyacı yok, ülkenin çocuklarının umuda ihtiyacı var, ülkenin gençlerinin işe ihtiyacı var. Hepimizin adalete ihtiyacı var, hukuka ihtiyacı var. İstihdama ihtiyacı var. Senelerdir iktidar bunlar. Bunları konuşmayalım diye, istiklal mücadelesi ilan etmiş arkadaşlar. Hadi oradan be. Şeker fabrikasının özelleştirilmesi sebebi ile pancar üreticileri ve fabrikada çalışan işçilerin özlük hakları ne oldu, Sayın Erdoğan? Ne oldu Recep Bey? Bir zamanlar Doğu’nun Paris’i olan Erzurum, şu anda gelişmişlik sıralamasında, 81 il içinde 62. Sırada. Ne oldu Recep Bey? 2004 yılında sözü verilen ve her seçim yapılacağı söylenen Pasinler Ovası’nda baraj neden hala yapılmadı?”

BARAJLARI BİZ YAPACAĞIZ

Akşener şöyle devam etti:

“- Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. 45 bin Erzurumluya iş bulmak bizim görevimiz. 100 bin öğretmeni anında tayinini yapmak bizim görevimiz. Doğalgazda gerçek indirimi yapmak bizim görevimiz. Staj mağdurlarının haklarını yerine getirmek, onların hak kayıplarını gidermek bizim görevimiz. Tarımda çalışan gençlerin Bağ-Kur ve SGK primlerini ödemek bizim görevimiz. Çobanlık yapan kardeşlerimizin, SSK ya da Bağ-Kur’unu ödemek bizim görevimiz. Erzurumlu yanıyor, dışarıdan Sırbistan kazanıyor, siz ağlıyorsunuz. 8 milyar dolarlık liralık et ithalatı var. Hepsini beraber çözeceğiz. Biz ne yapacağız? Köylerdeki su sayaçları kaldırılacak. Erzurum Havalimanı bölge havalimanı olacak. 20 yıldır söz verilen ama başlamayan, Alvar Barajı’nı biz yapacağız. Mülakatlar kaldırılacak. Erzurumspor için kapasitesi yüksek kapalı stadyum yapılacak.” Haber ve Fotoğraflar Furkan Akkök

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.