Dolar 32,4530
Euro 34,8305
Altın 2.446,17
BİST 9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

DÜLGER’DEN İYİ PARTİ ELEŞTİRİSİ

DÜLGER’DEN İYİ PARTİ ELEŞTİRİSİ
15 Ekim 2021 18:05 | Son Güncellenme: 15 Ekim 2021 18:06

BİR süre önce yaşanan taciz skandalı ile görevinden istifa etmek zorunda kalan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz’un yerine, yönetimin kendi arasında yaptığı seçimle gelen Eğitimci Suat Dülger, basın ile tanışma toplantısında hem kendisini ve hem de ileriki zamanda yapacaklarını anlattı, kişisel görüşünün parlamenter sisteme geçilme konusunda acele edilmemesinden yana olduğunu söyledi.

Kahvaltılı tanışma toplantısında aslen Ardahanlı olduğunu, yaklaşık 25 yıldan beri bu şehirde yaşadığını, öğretmen olduğu için Erzurum’a zorunlu hizmeti yerine getirmek amacıyla geldiğini ve bir daha geri dönmediğini, ev ve işinin de Erzurum’da olduğunu, Sokrates Akademi’yi kurduğunu, eğitim sektöründe önemli başarılara imza attıklarını hatırlatan, il başkanı seçilince yönetimi başka arkadaşlarına devrettiğini belirten iki çocuk babası Suat Dülger, çocuklarının boşandığı eşiyle birlikte İstanbul’da yaşadıklarını kaydetti.

İTTİFAKA ELEŞTİREL BAKIŞ

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda gündeme yönelik değerlendirmeler yapan, Millet İttifakı’nın savunduğu sisteme eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşan Suat Dülger, “Benim öğrencilerim iş bekliyor. Sen önce aş verecek, iş verecek, enflasyonu önleyecek, sonra parlamenter sisteme peyder pey geçeceğim diyeceksin” diye konuştu.

Yakında hane hane gezmeye başlayacaklarını bildiren, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den randevu talep ettiklerini vurgulayan Başkan Dülger, altı çizilecek önemli saptamalar yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

O HASTANEYE GİTMEYE KORKUYORUM

“- Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen’e Erzurum’da neden dikey yapılaşmaya önem verildiğini sormak isterim. Belediyenin güzel işleri var. Ama Erzurum’u, iki üniversitesi de olduğu halde bir kültür şehri yapamadılar. Hastaneler neden bir araya toplandı. Eski dağınık hal daha güzel ve işlevseldi. Şehir Hastanesi’nin mevcut hali beni ürkütüyor, o hastaneye gitmeye korkuyorum.”

AK PARTİ’Yİ YENMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİK!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Erzurum’da Ak Parti’yi şimdiye kadar yenmeyi hiç akıllarına bile getirmediklerine dikkat çeken Suat Dülger, “Erzurum Halkı bize oy vermez dedik, sustuk. Ak Parti’yi yine hemen yenemeyebiliriz. Ama bir altyapı oluşturacak, o yenilmezliğe uzun vadede son vereceğiz” dedi ve şöyle devam etti:

KİŞİ OLARAK KARŞIYIM, MUHALİFİM

“- Ben, parlamenter sisteme hemen geçilmesine karşıyım. Milletin evinde 4 tane işsiz var. Ekonomi perişan. Önce sorunları çözecek, sonra sistemi düzelteceksiniz. Parlamenter sisteme geçilmede acele edilmemeli. Bakın burada söylüyorum, arşivleyin. Millet İttifakı’nın savunduğu bir görüşe kişi olarak karşıyım, muhalifim. Başkanlık sistemi düzeltilebilir, hukukileştirilebilir, değiştirilmesi sağlıklı değildir.

HALKIMIZIN DA KUSURU VAR

Parlamenter sistemde hep sağ partiler iktidarda kalıyor. Başkanlık sisteminde bu gidişin önü kesilebilir. Bakın şunu söyleyeyim. Ak Parti’nin alternatifi İYİ Parti olursa Türkiye hiçbir zaman sanayileşmez, gelişemez. Ülkenin bugün yaşadığı olumsuzlukların altında halkımızın da kusuru var. Son 50, 60 yılda bir defalığına sağ partileri cezalandırıp, sol bir partiyi iktidara getiremez miydi? Sürekli aynı zihniyeti iktidarda tutarsanız denetleme kalkar ortadan, sonra hiçbir şey yapmaz, gelir CHP’yi denetlerler. Türkiye’de sol bir partinin tek başına iktidara gelmesi lazım. Ama 50 yıldır Meclis’te hep sağ partiler çoğunlukta.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.