Dolar 32,5548
Euro 34,9380
Altın 2.443,23
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

REKTÖR ÇAKMAK: MİLLİ PROJELER NEDEN ERZURUM’DA ÜRETİLMESİN!

REKTÖR ÇAKMAK: MİLLİ PROJELER NEDEN ERZURUM’DA ÜRETİLMESİN!
13 Kasım 2019 15:01

GEÇTİĞİMİZ yılın 22 Kasım’ında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak, görevde bir yılın dolmasına bir hafta kala basın mensupları ile bir araya geldi, “Yapacaklarımı anlatmak için değil, yaptıklarımı anlatmak için sizlerle buluşmanın daha doğru olacağına inandım. o nedenle buluşma toplantımızı biraz gecikmeli yapalım istedik” dedi, üniversitesinin hedeflerini açıklarken de önemli bir ayrıntıya dikkati çekti, “Yurtdışında, özellikle de Afrika’da öğrenci alım sınavları yapacak, Erzurum’a çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci getireceğiz” diye konuştu.

Göreve atandıktan sonraki ilk basın buluşmasını ETÜ VIP Salon’da, yanına Türkiye üniversitelerinin “tek bayan genel sekreteri”ünvanına sahip Doç. Dr. Tuba Yetim’i alarak gerçekleştiren Rektör Bülent Çakmak, toplamda 6 fakültesi bulunan üniversitelerinde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı. Yeni yönetim olarak, ETÜ’de teknoloji tabanlı çalışmalar yapma niyetiyle yola çıktıklarını belirten Rektör Çakmak, bu konuda Atatürk Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaptıklarını bildirdi.

ERZURUM KALİTELİ GÖÇ VERİYOR

Slayt gösterisiyle desteklediği sunumunu detaylandırarak anlatan ETÜ Rektörü, Erzurum’un kaliteli göç veren bir şehir halini aldığına işaret ettiği sunumunda, bu olumsuzluğu tersine çevirmenin yollarının aranması gerektiğini kaydetti, “Göçü tersine çevirmemiz lazım. Neden Erzurum’da milli projeler üretilmesin. Erzurum’a olan borcumuzu mutlak surette ödememiz gerekiyor”şeklinde konuştu. Toplamda 4 bin 500 öğrencinin çeşitli çevreler tarafından “çok az” olarak nitelendirildiğine de dikkati çeken Rektör Çakmak, sözlerini şöyle devam ettirdi:

 

NİTELİKLİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

“- 4 bin 500 kadar öğrencimiz var. önemli olan nicelik değil, niteliktir. Biz, nitelikli öğrenciler yetiştirerek kendimizi kanıtlamak istiyoruz. Bir süre önce geleceğin meslekleri çalıştayı yapıldı, biz de o çalıştaya bir rapor hazırlayarak katıldık.Teknoloji gelişiyor, hayatımıza yığınla yenilikler dahil oluyor. Bu gelişmeler, bir dip dalganın habercisiydi. Doğrusu böyle bir dip dalgayı biz de bekliyorduk. Hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bir yıl içinde önemli sıçramalar kaydettik, yabancı uyruklu öğrenci sayısını yüzde 61 oranında artırdık. Amacımız dışa açılmak. Belli bazı ülkeler tespit ettik. Özellikle Afrika Kıtası’nı listemize aldık. Önümüzdeki yıl Afrika ülkelerinde yabancı öğrenci alım sınavları yapacak, çok sayıda yabancı uyruklu öğrenciyi Erzurum’a getireceğiz.”

TEBRİZ ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ 

Atatürk Üniversitesi ile güçbirliğine gittiklerini, iki üniversitenin yöneticileri olarak “araştırma merkezleri ortak portalı” oluşturduklarını hatırlatan Rektör Çakmak, konuşmasına  “Öğrenciler, bizim emanetimiz. Aileleri tarafından bizlere emanet edilen gençlerimize kol, kanat germemiz gerektiğini iyi biliyoruz. Bu nedenle de kaliteli eğitimin yollarını arıyoruz. Amacımız yüksek teknoloji tabanlı çalışmalar yapmak. Atatürk Üniversitesi ile AR-GE çalışmaları başlattık. Tek ortamda iki araştırma merkezi uygulamasından çok şeyler bekliyorum. Tebriz Üniversitesi ile de işbirliği halindeyiz.” sözleriyle devam etti.

Konuşmasını, Tony Robbins’in “Müthiş bir adanmışlık yoksa bir başarı da yoktur. Üretim potansiyelinin artmasını istiyoruz” sözleriyle noktalayan Rektör Çakmak, Atatürk Üniversitesi ile aynı ortak hedefe birlikte yürüyor olmaktan duydukları mutluluğu da dile getirdi, bu işbirliğinden Ankara’nın da memnuniyet duyduğunu dikkati çekti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.