Dolar 32,4671
Euro 34,9281
Altın 2.437,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

KILIÇDAROĞLU’NA ERZURUM MORALİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ŞİMDİYE KADAR ERZURUM’DA BİR ÖRNEĞİ DAHA GÖRÜLMEMİŞ BİR MÜTHİŞ GÖSTERİYE İMZASINI ATTI VE PARTİSİNİN TÜM MİLLETVEKİLLERİNİ GRUP TOPLANTISI İÇİN ERZURUM’DA BİR ARAYA GETİRDİ.

KILIÇDAROĞLU’NA ERZURUM MORALİ
2 Ağustos 2022 18:12 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2022 18:45

PARTİSİNİN neredeyse tüm milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve merkez idare kurulu üyeleri ile Erzurum’a çıkartma yaparak grup toplantısını Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde Erzurum’u yeniden Doğu’nun Paris’i yapacakları sözünü verdi, parti olarak neden uzun zamandan beri milletvekili çıkartamadıklarını salona sordu, bunun suçunun da parti olarak kendilerinde bulduğunu belirtti.

Toplamda 830 koltuğu bulunan Necip Fazıl Kültür Merkezi’ni tıka basa dolduran, yer bulamadıkları için ayakta bekleşen, yerlerde, basamaklarda oturan partililerin alkışları arasında salona giren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında hoş bir Erzurum güzellemesi yaptı. Türkiye Büyük Millet Melisi’nin (TBMM) İlk Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum Milletvekili olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

KABAHATLİ BİZİZ

“- Erzurum’un hem bizim, hem CHP tarihinde özel bir yeri var. Peki soru şu: Madem bu kadar önemli, madem tarihsel açıdan bu kadar derinlikli olan bir kent, acaba neden CHP’ye sempati göstermedi? Neden bir tek milletvekili bile uzun süredir CHP’den çıkarmadı? Bu önemli sorunun cevabını siz değil, ben vereyim: Bu işin sorumlusu bu işin kabahati; Erzurumlular’da değil, CHP’lilerde, yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıracağız. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik. Ankara’da tumturaklı nutuklar attık. ‘Erzurumlu bize oy versin.’ Niye oy versin kardeşim? Yani otur derdini dinle. Bunları yapmadık. O nedenle Erzurum’a aynı zamanda Erzurumlular ile kucaklaşmaya ve helalleşme geldik. Bunu da bütün Erzurumlular’ın bilmesini isterim.”

ERZURUM DOĞU’NUN PARİS’İYDİ!

Erzurum’un son yıllarda ciddi güç kaybı yaşadığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Bakın, Erzurumlu kardeşlerim: Tarih 30 Eylül 2017. Devleti yöneten kişi, televizyonda konuşuyor ve Erzurum neden ülkemizin ilk 10 şehri arasına girmez’ diyor. Güzel bir laf değil mi? Erzurum, Doğu’nun Paris’i olarak biliniyordu. Burası bir zamanlar bütün Doğu’nun özlemle görmek istediği bir kentti. Mağazaları bütün bölgede konuşulurdu. Erzurum’un misafirperverliğini hepimiz biliriz. Bir zamanlar ülkenin sayılı şehirleri arasında bulunan Erzurum, şimdilerde ekonomik anlamda 62’nci sırada. İş adamları buralarda büyüyemiyorlar, gelişemiyorlar. Kent ekonomisi 19 yılda yüzde 64 daralmış durumda. Vatandaş kredi ile geçiniyor, başka çaresi yok. Gelir düzeyi düşük, ciddi bir yoksulluk var” diye konuştu.

SABUNCUOĞLU’NUN YAZISINA ATIFTA BULUNDU

Sözü bir ara şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuna getiren ve duayen gazeteci Kadir Sabuncuoğlu’nun yazısından isim vererek bir bölüm okuyan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şeker fabrikanız vardı, özelleştirildi. Önce söz verdiler dediler ki ‘hiçbir işçinin işine son verilmeyecek’ sonra o işçilerin işine son verdiler. Şu anda çok dar bir kadro şeker fabrikasında çalışıyor. 34 yıl sonra Türkiye, şeker ithal etmek zorunda kaldı. Bu fabrikalar buradayken, şeker pancarı ekilirken, işçiler çalışırken; neden bu hale getirdiniz? Neden oradaki işçilerin işine son verdiniz?” diye sordu.

SAYMAZ SEVGİ ÇEMBERİNE ALINDI

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki grup toplantısına basının gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmadı.

Çok sayıda kameranın çekim yaptığı salonun en çok ilgi toplayan isimlerinden birisi de Gazeteci İsmail Saymaz oldu. Saymaz’ı özellikle Rize, İspir ve Pazaryolu’ndan gelen hemşerileri sevgi çemberine aldılar.

SUNUMU MUHSİN KOÇ YAPTI

Grup toplantısından önce Kongre Binası’nı gezen, konusunda deneyimli bir isim olan Muhsin Koç’un sunumunu can kulağı ile dinleyen, bu arada sık sık hatıra fotoğrafları çektiren Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra esnaf turuna çıktı. Çok sayıda işyeri dolaşan Kemal Kılıçdaroğlu’na Erzurum esnafı dertlerini anlattı, sıkıntılarını dile getirdi, Köylüye, işçiye, memura sahip çıktığınız kadar esnafa da sahip çıkmanızı sizden istiyor ve bekliyoruz” diyerek taleplerini dile getirdiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.