Dolar 32,4398
Euro 34,7333
Altın 2.440,94
BİST 9.926,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C
Sal 18°C

DAİB BAŞKANI’NDAN İLGİNÇ BENZETME

DAİB BAŞKANI’NDAN İLGİNÇ BENZETME
11 Ocak 2022 13:39 | Son Güncellenme: 11 Ocak 2022 18:00

DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, dünya genelinde sıcak savaşların yerini ekonomik savaşların aldığına dikkati çektiği 2021 yılı değerlendirme toplantısında önemli mesajlar verdi, üretim olmadan kalkınmanın sağlanmasının mümkün gözükmediğini söyledi. Yakın bir gelecekte Ermenistan Sınır Kapısı’nın açılma ihtimalinin bulunduğunu, Erzurum’un da elinden kaçırttığı diğer imkan ve fırsatlar gibi, bu imkanı da kaçırtmaması gerektiğini ifade eden Tanrıver, “Hazırlıklarımızı kapının açılma ihtimalini göz önünde tutarak gerçekleştirmeliyiz” dedi ve ekledi: “Tosbağa yürüyüşü ile bir yere varamayacağımızı herkesin bilmesi gerekir!”

BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ 

Birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete giren yeni binalarında, yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte basın mensuplarını ağırlayan, hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan, hem 2021 yılının kendileri açısından bir değerlendirmesini yapan ve hem de binayı konuklarına gezdirerek bir taşla

üç kuş birden vuran DAİB Başkanı Tanrıver, geçen 2021 yılını ihracat anlamında rekorlar kırılan bir dönem olarak nitelendirdi.

DAİB HEDEF BÜYÜTTÜ

DAİB olarak geçtiğimiz yıl 2 milyar 542 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiklerini, bu yılki hedeflerini vites büyüterek 3 milyar dolar olarak belirlediklerini bildiren Ethem Tanrıver, sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:

“- Geçtiğimiz yıl, ülke olarak ihracat anlamında rekorlar kırdığımız bir yıl oldu. Bu yıldan ve gelecek yıllardan umutluyuz.  Bölgemiz, konum itibariyle Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu pazarına kolaylıkla erişilebilecek bir noktada. 6 ülkeye doğrudan ulaşılabilir olmamız bize önemli fırsatlar sunmaktadır. Halihazırda, komşu ülkelere olan ihracatımız öne çıksa da mevcut potansiyelinin altındadır. İran ile bağlarımızı güçlendirmeliyiz. İran’ın Erzurum Başkonsolosu sayın Sajad Soltanzadeh çok iyi ve yapıcı bir insan. Sağlanan kolaylıklardan ve sınır komşusu olma imkanlarından yararlanmamız gerekiyor. Ancak ne yazık ki Erzurum olanak İran fırsatını kaçırttık. Bu fırsatı Van çok iyi değerlendirdi. Şimdi Ermenistan Sınır Kapısı’nın açılma ihtimali var. Henüz resmiyette bir temas yok. İki ülke arasındaki sorunlar giderildiğinde ve kapı açıldığında Ermenistan’a giderek ihracat bağlantıları kuracağız. Oradaki pastadan pay almak istiyoruz. En büyük payı da ilk gidenin alacağını biliyoruz.”

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Farklı bir mimaride yapılan, son derece gösterişli yönetim binasında açıklamalarını sürdüren, yaşanılan sorunların azaltılması ve engellerin aşılması için mutlaka birlik ve beraberliğin sağlanması, gerek kamu kurumlarının, gerek üniversitelerin ve gerekse sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi gerektiğini özellikle vurgulayan DAİB Başkanı Tanrıver, “Konuşarak, tartışarak bir yere varamayız. Erzurum olarak biz tosbağa hızıyla gidiyoruz. Çevremizdeki iller, Ağrı, Van, Elazığ, Malatya tavşan hızıyla koşuyor. Onlara bu halimizle yetişmemiz mümkün değil. Bizim en büyük eksiğimiz; motoru çalıştırıyor ama vitese takama becerisi gösteremiyoruz. Üniversite ile, bilim insanları ile mutlaka işbirliği yolların aranması, açılması, engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi, sorun ve sıkıntıların aşılması adına tüm yöneticileri işbirliği içinde hareket etmeye çağırdı.

Toplantıdan sonra Başkan Tanrıver ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra vedalaşarak ayrıldılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.