Dolar 32,4752
Euro 34,7669
Altın 2.442,51
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

GELİN BU DEFA YIKMAYIN!

GELİN BU DEFA YIKMAYIN!
23 Ocak 2022 18:02 | Son Güncellenme: 23 Ocak 2022 18:09

DÖNEMİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in Halk Eğitimi Merkezi’ni, ardından da Terminal ve Köy Hizmetleri Camileri’ni ortadan kaldırmasıyla devam eden yıkım furyası, Mehmet Sekmen döneminde de hız kesmeden sürüyor.

TÜM HIZIYLA DEVAM

Kentsel dönüşüm adı altında çok önceki yıllarda başlatılan, şehrin doğal yapısını bozan yıkım çalışmalarına bugüne kadar Halk Eğitimi Merkezi ve iki caminin yanında Kurtuluş, Vali Hafızpaşa ve Ömer Duygun Okulları’nı kurban veren Erzurum’da, sıranın Erzincankapı Çarşısı’nda bulunan ve çarşıyla özdeş hale gelen, şimdilerde ise Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılan Cumhuriyet İlkokulu Binası’na geldiği belirtildi.

GEREKÇE MERAK EDİLİYOR

Sayıları hızla azaltılan çarşılar arasında ayakta durmaya gayret eden, sözde düzenlemeler ile orijinalliğini kaybeden Erzincankapı Çarşısı’nın kırıntısı kalan özelliğini tamamen bitirmeye yönelik projenin uygulanmak istenmesindeki amacın ne olduğu merak konusu oldu.

ERZİNCANKAPI’YA SAHİP ÇIKILMALIDIR

Büyükşehir Belediyesi’nden, “Ben yaptım oldu” mantığının bir kenara bırakılmasını isteyen esnaf, kimsenin kendileri adına karar verip uygulamasının akıl, mantık ve demokratik işleyişle bağdaşır bir yanının bulunmadığını söyledi, Erzincankapı’ya herkesi sahip çıkmaya çağırdılar.

PALERİUM ERZURUM’A NE FAYDA SAĞLIYOR

Erzurum’un en merkezi noktasına, hiçbir ön araştırma yapılmadan, keyfi biçimde kondurulan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından “işhan” olarak tanımlanan, kazıldığında çıkan kaynak suyunun temelini havuza dönüştürdüğü Palerium AVM’nin masaya yatırılması ve tartışılması gerektiğini belirten yöre sakinleri, şehrin dokusuna ve kimliğine daha fazla zarar verilmemesini istediler. Palerium AVM’nin hizmete açıldığı günden beri otopark sorunu yaşadığını hatırlatan esnaf, “Çarşımız bir otoparka kurban edilmesin” diye feveran ettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.