Dolar 32,2875
Euro 34,8082
Altın 2.435,17
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 8°C
Pts 10°C

UÇAR: HAKLI BİR GURUR YAŞIYORUM

UÇAR: HAKLI BİR GURUR YAŞIYORUM
11 Mart 2021 15:10

SADECE Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışının değil, aynı zamanda İstiklal Marşı’nın da kabul edildiği gün olarak kayıtlara geçen 12 Mart’ın önemine vurgu yapan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Vatan evlatlarının hürriyet için, özgürlük için neleri göze alabileceklerini, canlarını nasıl hiçe sayacaklarını gösterdikleri bu kutlu günde şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mill Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” açıklaması yaptı.

Erzurum’un düşman işgalinden ve Ermeni zulmünden kurtarılışının 103’üncü yıl dönümünde duyduğu gururu ve mutluluğu kamuoyuna duyuran Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Erzurum’ un düşman işgalinden kurtuluş bayramı ile aynı güne denk düşen İstiklal Marşı’mızın kabulü, bize çifte bayram sevinci yaşatıyor. Zulme karşı koyan, mezalime boyun eğmeyen, hepsi şehit ya da gazi torunu olan vatandaşımızın bu güzel ve anlamlı günlerini, kurtuluş bayramlarını canı gönülden kutluyorum” dedi.

ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ

Türk Milleti’nin, Erzurum insanının namusu, vatanı, bayrak ve hürriyeti için neleri göze alabileceğini gösterdiği, kanı ile suladığı vatan toprağından düşmanı kovduğu 12 Mart 1918’in 103’üncü yıldönümünde bir ve beraber olmanın haklı gururunu duyduğunu belirten Başkan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- 1918 yılı, acının, kederin yaşandığı, gözyaşının dinmediği, vatan için canların feda edildiği bir zaman olmakla birlikte, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vakarlı duruşunu, vatan ve bayrak sevgisi ve yiğitliğini tüm dünyaya gösterdiği kutlu zaman olarak da hatırlanır. Biz Erzurumlular’a çifte bayram sevinci yaşatan bir başka önemli olay da hiç şüphesiz İstiklal Marşı’mızın kabulüdür. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşımız’ın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da minnet ve rahmetle yâd ediyorum. Yüce Allah’ tan milletimize böylesi acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını diliyor, vatan uğrunda uğurda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.