Dolar 32,4682
Euro 34,7369
Altın 2.440,30
BİST 9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C
Sal 18°C

ERZURUM’DA NELER OLUYOR

ERZURUM’DA NELER OLUYOR
12 Ağustos 2020 14:14
ERZURUM‘da son zamanlarda “akla zarar” denilebilecek olaylar yaşanıyor, yaşanan olayları da ses çıkartması, yorum yapması, kamuoyu oluşturması gereken kişi, kurum, örgüt ve muhalefet partilerinin yöneticileri, işi “ölü taklidi” yaparak geçiriyorlar.
Şehre hizmet getirmenin yanında, vatandaşın sorun ve sıkıntılarına akılcı yöntemlerle çözüm bulmak zorunda olan yerel yönetimlerin son zamanlarda hiç olmadığı kadar keyfiyet içinde olmaları ve “ben yaparım, istediğimi de istediğim gibi yaparım” anlayışı ile hareket etmeleri, hem şaşkınlık ve hem de üzüntüyle karşılanıyor.
ACIMASIZLIKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL
Yapılan keyfi uygulama ve atılan hatalı adımlara karşı çıkan, ya da Ak Parti’nin dışında bir başka siyasi partiye mensup olan kişilerin  işyerlerinin bulunduğu bölgelerde özellikle Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan kazı, yol çalışması ya da benzeri türde uygulamalar, “acımasızlık” olarak yorumlanıyor.
TRAFİK RAHATLATILIYORMUŞ!
“Trafiği rahatlatıyor, sorunları en aza indiriyoruz” gerekçesiyle başlatılan çalışmaların esnafın ocağına incir dikmekle eş anlamlı olduğunu belirten insaf sahibi vatandaşlar, bu zulme son verilmesini istiyorlar.
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi tarafından başta Abdurrahmangazi Türbesi olmak üzere çeşitli yol güzergahlarına özene, bezene dikilen çok sayıda ağacın kuruması, “Kuruyan fidanlar Erzurum’a kaça maloldu” sorularını akıllara getirdi.
AĞAÇ SEÇİMİNİ KİM YAPIYOR?
Erzurum’un iklimine uyum göstermeyen ağaç seçiminin nasıl yapıldığını, neden yapıldığını, ağaç tercihinin kime, hangi uzman ekibe danışılarak yapıldığını soran vatandaşlar, sorumluları hakkında soruşturma açılması gerektiğini bildirdiler.
Korona salgınının boyutlarının giderek büyüdüğü Erzurum’da, soruna, sıkıntıya dikkat çekmesi, memlekete ve vatandaşa sahip olması gereken başta sivil toplum kuruluşları (STK) olmak üzere, çeşitli kişi, kurum ve siyasi parti temsilcilerinin “ölü taklidi” yapması, hem şaşkınlık ve hem de üzüntüyle karşılanıyor. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.