Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

OTOPARK SORUNU YAKINDA SON BULACAK!

erzurumdanhaberler OLARAK GÜNDEME TAŞIDIĞIMIZ, ŞEHİR HASTANESİ’NDE YAŞANAN OTOPARK SORUNU İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ KONUŞMAK AMACIYLA HASTANE BAŞHEKİMİ İBRAHİM HAKKI TÖR VE KAMU HASTANELERİ HİZMETLERİ BAŞKANI MESUD FAKİRULLAHOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİK…

OTOPARK SORUNU YAKINDA SON BULACAK!
5 Ocak 2023 19:47 | Son Güncellenme: 6 Ocak 2023 16:29

“ALLAH kimsenin yolunu sabahları Şehir Hastanesi’ne düşürmesin. Böyle bir zulüm olamaz” diyerek sosyal ağlar üzerinden gündeme getirdiğimiz, vatandaşa yaka silktiren ve “illallah” dedirten ulaşım ve park sorunu ile ilgili konular üzerinde fikir alışverişinde bulunmak ve yaşanan sıkıntının nedenini öğrenmek amacıyla bir araya geldiğimiz Başhekim İbrahim Hakkı Tör, insanı umutlandıran ve rahatlatan değerlendirmeler yaptı, müjdeler verdi.

 

RAKAMLAR KONUŞUYOR

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mesud Fakirullahoğlu’nun da hazır bulunduğu, Başhekim İbrahim Hakkı Tör’ün makamında gerçekleşen görüşmemizde; Şehir Hastanesi’nde 2021 yılında 430 bini acil olmak üzere toplam bir milyon 250 bin hastanın muayene edildiğini, bu rakamın 2022 yılında 2 milyon 25 bin kişiye ulaştığın öğrendik.

TÜM BÖLGEYİ HİZMET VERİYOR

Günlük ortalama muayene sayısının 10 binin altına hiç düşmediği Şehir Hastanesi’ne ve yine aynı çapta bir yoğunluğun yaşandığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne bölge illerinin tamamından yüzlerce hasta geliyor oluşunun hem araç trafiğini artırdığını ve hem de hastanelerin iş yoğunluğunu en üst seviye çıkarttığını belirten vatandaşlar, “Erzurum’a Ağrı, Adıyaman, Kars, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Bingöl, Bitlis’den minibüslerle hasta taşınıyor. Bildiğimiz kadarıyla o illerin tamamında devlet hastanesi var. Hal böyleyken hastaların Erzurum’a gönderilmesine anlam vermek mümkün değil” diyorlar.

ÜÇ BİN ARAÇLIK YENİ OTOPARK

Yaklaşık iki yıl önce Bölge Eğitim Hastanesi olarak bilinen bölümde başlatılan düzenleme ve yenileme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mesud Fakirullahoğlu, blokların altında 3 bin araç kapasiteli otopark çalışmalarının da yine aynı hızla devam ettiğini belirtti.

HER HASTAYA BİR ODA

Yeni yapılan oto parkın tamamlanmasıyla birlikte yaşanan tüm sorun ve sıkışıklıkların ortadan kalkacağına inandığını kaydeden Mesud Fakirullahoğlu, binanın da her odada sadece “bir” hasta yatacak şekilde düzenlendiğini söyledi, “Her hemşireye en çok iki hasta düşecek şekilde bir planlama da yapıyoruz. Toplamda bin 570 odamız var. Tam anlamıyla dolu olduğumuzda hastanemizde bin 570 hasta yataklı tedavi görmüş olacak” diye konuştu.

Yeterince hekimin bulunduğu hastanede, kapalı bulunan bazı bölümlerin de yeni hekimlerin gelmesiyle birlikte hizmet vermeye başladığını belirten Başhekim İbrahim Tör, Şehir Hastanesi özelinde çok yeni merkezler oluşturmanın gayreti içinde olduklarını da söyledi, “Başlattığımız çalışmaları bitirdiğimizde, neler yaptığımızı sizlere gösterecek, dolayısıyla başardığımız güzel işlerin mutluluğunu birlikte tadacağız” diyerek sözlerini noktaladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.