Dolar 32,5668
Euro 34,9572
Altın 2.444,34
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

TEMELLİ’Yİ COVİD-19 FENA VURDU

TEMELLİ’Yİ COVİD-19 FENA VURDU
14 Şubat 2021 15:42

“TEMELLİ Kıraathanesi aslında ne güzel ve ne önemli yermiş de, kıymetini kapandıktan sonra çok daha iyi anladık” yorumlarının muhatabı kültür mekanı, Covid-19 belasıyla fena vurgun yedi.

Ülke genelinde alınan önlemler paralelinde kapanan ve müşteri kabul etmeyen kahvehaneye farklı bir hava katan 30 kadar saksı çiçeği dondu. Dışarıdan bakıldığında “susuz kalmış da kurumuşlar” izlenimi veren çiçeklerin soğuktan donduğunu belirten işletme sahibi Şener Temelli, “Çiçekker bakımsızlıktan, susuzluktan kurumadı, soğuktan dondu ve öldüler” diye konuştu.

GÖRENLER GÖZLERİNE İNANAMIYOR

Çay ve sohbet tutkunlarının mekanı olan, kendine özgü havasıyla beğeni toplayan, yılların ötesinden gelen farklı hizmet anlayışıyla da kültürevi özelliğini koruyan Temelli Kıraathanesi’nin bugünlerde önünden geçenler, vitrin camlarının hemen ötesindeki ürkütücü manzarayla yüz yüze gelmenin şaşkınlığını yaşıyorlar. Normal günlerde yaz-kış müşterisi eksik olmayan, gece geç saatlere kadar açık kalan kahvehanenin şimdilerde “terkedilmiş” görüntüsü veren hali, yürek burkmaya yetiyor.

BİNAMIZ KALORİFERLİ DEĞİL

Vitrin camlarının önünde sıralanan ve cansız halleriyle “susuz kaldı da kurudu, öldüler” izlenimi veren çiçeklerin, bir süre önce yaşanan soğuklardan etkilenerek donduğunu belirten Şener Temelli, “Bizim kahvemiz sobayla ısıtılan bir yer. Bina kaloriferli olsaydı, çiçekler soğuktan etkilenmezdi, biz de belli aralıklarla su verir, bakımlarını yapardık. Kapandığınız günden beri soba yanmıyor. İçerisi özellikle geceleri çok soğuk oluyor. Havanın aşırı soğuk olduğu günlerde çiçeklerimizin tamamı dondu. Kapının önünden geçen ve o ürkütücü görüntü ilke karşılaşan çok sayıda insan, sizin gibi telefon açarak, bir anormal durum olup-olmadığını soruyor. Sağlık anlamında bir sıkıntı çok şükür yok, ama işyerlerimizin kapları oluşu başlı başına bir dert ve sıkıntı. İnsan hiç olmadık anda, hiç hesap etmediği yerden bir acı sürprizle karşılaşabiliyor. Beterin beteri var. Buna da şükürler olsun” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.