Dolar 32,5110
Euro 34,8958
Altın 2.455,36
BİST 9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C
Sal 18°C

1001 HATİM KALKTI, YERİNE “HASBİHAL” GELDİ

1001 HATİM KALKTI, YERİNE “HASBİHAL” GELDİ
2 Ocak 2019 11:37

ERZURUM açısından manevi değeri çok yüksek olan, her yıl aralık ayının 15’i geldiğinde, başta Ayazpaşa Camii olmak üzere, şehrin genelindeki çoğu camide okunmasına başlanılan Bin Bir Hatimler’in bu yıl, MNG Alışveriş Merkezi tarafından da “kutlama” programına dahil edilmesi, şehir genelinde infial uyandırmış, özellikle sosyal medyada eleştiri bombardımanı başlamıştı.

KİMSEYİ İNCİTMEK İSTEMEDİK

erzurumdanhaberler.com’un da, “Vatandaşın 1001 itirazı” başlığıyla gündemine taşıdığı “Nihat Hatipoğlu ile Bin Bir Hatim” etkinliğinin içeriğinde, MNG Alışveriş Merkezi tarafından değişiklik yapıldı.

Kamuoyundan gelen tepkilerin yoğunluğu üzerine, etkinliği “Nihat Hatipoğlu ile Hasbihal”e çeviren MNG yetkilileri, “Halkımızın büyük önem verdiği Bin Bir Hatim uygulamasına, biz de popüler bir isim olan Nihat Hatipoğlu Hoca’yı davet ederek, katkı sağlayalım istedik. Ancak vatandaşlarımızın önemli bölümü, bizim duyurusunu yaptığımız programın özellikle de adına ciddi reaksiyon gösterdi. Erzurum ile bütünleşen bir önemli etkinlik olan 1001 Hatim’in ismini, etkinliğimizde kullanmakla çoğu insanı incittiğimizi fark edince, biz de hazırlıklarımızı yeniden gözden geçirelim istedik” dediler.

BİLBORDLAR DEĞİŞTİ

Nihat Hatipolu’nun 13 Ocak’ta davetli olarak katılacağı programın adını “Hasbihal” olarak yeniden düzenleyen MNG Alışveriş Merkezi yönetimi, şehrin çoğu noktasına yerleştirdiği bilbord çalışmalarını da, değişen formata uygun şekle dönüştürdü.

MNG yöneticilerine, gösterdikleri incelikten dolayı teşekkür eden vatandaşlar, “Bin Bir Hatim uygulaması, neredeyse 500 yıldan beri devam edegelen, uygulaması da hiçbir yerde olmayan bir gelenek. Herkes de biliyor ki, bir ay içinde okunan hatimlerin duası, programın bitiminde, yani ocak ayının genelde ikinci cumasında Ulu Cami’de yapılır. O gün Ulu Cami tıklım tıklım olur, insanlar manevi havayı koklamak için biri birleriyle adeta yarışırlar. Bu yıl, sağda-solda MNG’nin Nihat Hatipoğlu’nu Bin Bir Hatim adı altında Erzurum’a getirteceğini gördüğümüzde, gözlerimize inanamadık. Erzurum yerel gazetelerinin de gayreti ile konu gündeme getirildi. Sağolsun MNG yetkilileri de, aldıkları kararda çok da ısrarcı olmadı, en azından 1001 Hatim ismini değiştirdi, hem bizim gönlümüzü almış, hem de Nihat Hoca’yı incitmemiş oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.